Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A letiltott videó - Urbán Ádám: Faludy György és Fanny aktfotói (18+ )

2015. december 15. Mai Manó Ház

Urbán Ádám fotóriporter volt az a szerencsés, aki dokumentálhatta a Kossuth-díjas költő Faludy György és felesége Fanny ünnep- és hétköznapjait. Ádám volt az a személy, aki 2002-ben a mára megszűnt Penthouse magazin felkérésére készíthette a házaspárról a nagy botrányt kavart aktfotósorozatát. A képeket is tartalmazó videót 2014 márciusában a YouTube csatornánkra töltöttük fel.


A Mai Manó Ház blogjának legnépszerűbb, több mint 160.000 kattintást mutató - Urbán Ádám fotográfus díjnyertes sorozatáról szóló videót ismertető - posztjával kapcsolatban 2015 október végén az alábbi levél érkezett postafiókunkba a YouTube munkatársaitól:
„A YouTube közösség egy vagy több tartalmadat nem megfelelőnek jelölte meg. A tartalom áttekintése után úgy döntöttünk, hogy a videók sértik a közösségi irányelveinket. Ha egy videó meztelenséget, pornográfiát vagy más szexuálisan provokatív tartalmat jelenít meg, akkor kevésbé valószínű, hogy engedélyezve lesz a YouTube-on. A YouTube a tartalmakat videónként külön-külön ellenőrzi, és korlátozott esetekben, megfelelő oktatási, dokumentációs, művészi és tudományos kontextusban kivételeket is engedélyez. Ilyen esetekben korhatárossá tehetjük a videót, hogy csak egy adott életkor feletti nézők tekinthessék meg.”

18.jpg

Kincses Károly alább olvasható levelével természetesen reagáltunk a döntésre, bízva abban, hogy a YouTube csapata kérésünket átgondolva, újra elérhetővé teszi felületén a kisfilmet.

Mélyen felháborít a tiltás. Általában minden tiltás, de ez különösen. Mert ezek a képek egy tőről fakadnak Faludy nonkonformizmusával, azzal az egész életén áthúzódó gesztusával, hogy mindig tojt az éppen uralkodó, úgynevezett közízlésre, közvélekedésre. Ezzel mindig (életében és immáron halálában is) maga mellé állította a hasonlóan gondolkodókat és autodaféra késztette a prűdeket, az álszemérmeseket, a konformistákat. Most is ez történt.
Urbán Ádám fotói a költőről és a mellette meztelenül pózoló fiatal feleségéről egy élethelyzetet, egy konvenciómentes szemléletet dokumentál, szemernyi szex, tiltott erotika, illetlen tartalom nélkül, pusztán a fotóművészet eszközeivel. A csatornának, annak felelős döntnökeinek el kell dönteniük, hogy egy mondva csinált ürüggyel a szabadon gondolkodók vagy a tilalmakat foganatosítók mellé kíván állni. Én remélem, nem az utóbbiakat választja. (Kincses Károly fotómuzeológus)

urban_adam2.jpgFotó: Urbán Ádám
"Sokan vannak, kik erről mit se tudnak, vagy háborognak, ha nézik, pedig egyedül ezt nevezem szerelemnek a lepedőnktől föl az egekig.” (Faludy György)

Sajnos sikertelenül.
Nemrég az alábbi, elutasító válasz érkezett a YouTube csapatától.
Kedves MaiManoHouse!
Köszönjük a videokereset elküldését a YouTube részére. A további ellenőrzések során úgy találtuk, hogy videód sérti a közösségi irányelveinket, így megtartottuk az eredeti döntést.
Köszönjük megértésedet.
Tisztelettel: A YouTube csapata

Ezért Urbán Ádámmal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy a Faludyról és feleségéről szóló rövidfilmet az index.hu videófelületére, az Indavideóra is feltöltjük.

 

Felhasználói visszajelzések alapján sajnos már a Facebook oldalunkról is töröltek a Mai Manó Ház blogjára mutató bejegyzést. Így került oldalunk 24 órás eltiltásra Sally Mann fotográfus családjáról készített, sokat támadott képei miatt, de 72 órás büntetést is kaptunk egy japán fotós, Noboyushi Araki aktképeinek publikálásáért. 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása