Budapest az Instagramon (10 fotó)

2016. április 29. Mai Manó Ház

Az Afrikából indult és lassan az egész világot átívelő The Everyday Projects kampányhoz csatlakozott 2014-ben a Capa Központ. Céljuk az volt, hogy a hazai, fiatal fotóriporterek megmutassák a főváros mindennapi, “igazi” arcát. Az elmúlt hétvégén megrendezett Fotóutca Fesztivál alatt is készültek az új képek, amelyeket a fotográfusok az @everydaybudapest Instagram oldalára töltöttek fel folyamatosan. A fotográfusokra bízott, készülő képfolyamot így az interneten is folyamatosan lehetett követni, de egy különleges vetítésben is bemutatták a főváros rejtett vagy éppen nyílt, de semmiképp nem közhelyes arcát.
A We Love Budapest oldalán jelent meg nemrég egy cikk, amely a Budapestet fotózó izgalmasabb/egyedibb Instagram bloggerek feedjeit emelte ki. Az Everyday Budapest projektet kibővítve - olyan Budapestet fotózó Instagram bloggereket választottunk ki, akik karakteres, a főváros építészeti kincseit, megismételhetetlen hangulatait, színeit bemutató fotográfiákat készítenek.
Mai bejegyzésünkben az elmúlt hétvégén, 2016. április 22 és 24. között Budapesten készült képekből összeállított válogatásunkat láthatjátok.
A képeket Andok Tamás (@thbxmn), Ajpek Orsi, Bognár Krisztián (@koolkasko), Bódis Krisztián, Dombovári Judit (@budapeststreetphotography), Csudai Sándor, Hajdú D. András, Hirling Bálint, Hlinka Zsolt, Hernádi Levente, Kovács Krisztina (@budapestianfloors), Kummer János, Kurucz Árpád, Máté Péter, Mudra László, Nemcsik Dávid (@davidnemcsik), Nándorfi Máté, Pályi Zsófia, Stiller Ákos, Szabó Balázs, Temesi Ádám (@adamtemesi) készítette.

Egy sör, egy Parlament @stillerakos #mik #everydaybudapest #fotoutcafesztival2016

@everydaybudapest által közzétett fénykép,

@robertcapacenter #everydaybudapest #fotoutcafesztival2016 #dog #house #architecture #budapest @zsofiapalyi

@everydaybudapest által közzétett fénykép,

@robertcapacenter #everydaybudapest #fotoutcafesztival2016 #cafe #rainyday #sunday #andrassyut @zsofiapalyi

@everydaybudapest által közzétett fénykép,

No land for old man. @robertcapacenter #everydaybudapest #fotoutcafesztival2016 @hajdu_d #hajdu_d_andras

@everydaybudapest által közzétett fénykép,

 

Kortárs magyar fotósok 20 képét napjaink Budapestjéről ITT, az 1900-as évek elején készült térhatású fotókat a régi Budapestről pedig ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása