Amikor a fotóst fényképezik #64

2016. július 30. Mai Manó Ház

A híres fotósok önarcképeit vagy a róluk készült portrékat bemutató sorozatunkban ma olyan fotográfusok képeiből válogattunk, akiknek munkáit már a Mai Manó Ház blogján is bemutattuk. Témánk a sport.

A portrékra kattintva a fotográfusok sorozatait láthatjátok. 

Az 1930. január 27-én született Almási László fotóművész-sportriporter már gyermekkorában is sokat fotografált; megörökítette a családi eseményeket. Almási, aki 1957-től 1992-ig számos hazai, világ-és olimpiai esemény részese lehetett, szakmai felkészültségével és maradandó műveivel beírta magát a magyar fotográfia történetébe.

almasilaszlo.jpgFotó: Almási László portréja 

Bill Eppridge a 20. század második felének legfontosabb történelmi és kulturális eseményei közül sokat megörökített. 1966-ban és 1968-ban sok időt töltött Robert F. Kennedy kampánykörútján, amelyet a Life magazin számára fotózott. A képre kattintva Bill Eppridge New Yorkban készült sorozatát láthatod a hatvanas évek gördeszkás fiataljairól. 

billeppridge.jpgFotó: Life Magazine photographer Bill Eppridge, left, covering Robert Kennedy's campaign on Jan. 1, 1968.

Az 1929-ben született Jesse Alexander szerette a sportkocsikat, gyakori vendége volt a Palm Springi autóversenyeknek, így ismerkedett meg közelebbről is a versenyzőkkel. Első komolyabb munkáját huszonnégy évesen, 1953-ban kapta, ekkor egy mexikói autóversenyen egy Leicával készített képeket, később Rolleiflexre váltott, majd a hatvanas évektől egy Canon SLR-t használt. A Forma-1-ről készült képeit a fotóra kattintva találod. 

jessealexander.jpgFotó: Jesse Alexander portréja 

(forrás: fotomuveszet.net; latimes.com; goodmanreed.com)

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása