Magyarország 1964-ben - 30 fotó a Fortepan gyűjteményéből

2017. szeptember 06. Mai Manó Ház

Magyarország, 1964: Kádár János megkapja a „Szovjetunió hőse” kitüntetést, megnyílik az ország első önkiszolgáló ABC-je, hazánk és Csehszlovákia között megindul a menetrend szerinti autóbusz-forgalom. Szóval, semmi különös, zajlik az élet a szocializmus alatt. Valami kivételes azonban mégiscsak történik ebben az évben: az országba látogat egy ekkor még csak 36 éves amerikai fotográfus, és elkészíti egész pályafutása több ikonikus fényképét. Elliott Erwitt – akiről szó van – egy megbízás keretében utazott a Vasfüggöny keleti oldalára – Magyarországon kívül Lengyelországban és Csehszlovákiában járt –, ahol a rá jellemző egyéni látásmóddal örökítette meg az itteni hétköznapokat. Az Elliott Erwitt Magyarországon című kiállítás a hazánkban készült fotókból mutat be egy itthon még soha nem látott válogatást.
Az Elliott Erwitt fotóiból rendezett kiállítást kiegészítve a Fortepan gyűjteményében található 1964-ben készült képek is bemutatásra kerülnek vetítés formájában. Ma ezeket a képeket láthatjátok. 

(forrás: maimano.hu; fortepan.hu)

Elliott Erwittnek, a Magnum Photos világhírű fotóriporterének Magyarországon, 1964-ben készült képeiből ITT találsz egy válogatást.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása