Lapozd át a Fotóhónap2018 katalógusát!

2018. október 17. Mai Manó Ház

A biennálé jelleggel megrendezett Fotóhónap fesztivál nemcsak kiállítási programjában, hanem szerkezetében is kísérletező, követve a nemzetközi trendeket. 2018-ban a világ rangos kortárs művészeti eseményei az együttműködési gyakorlatokra, különösen a kurátori kollaborációra helyezik a hangsúlyt, amikor több alkotó-szakember felkérésével alakítják ki a fesztivál tematikáját. A Fotóhónap2018 kurátorai a maguk aspektusából gondolkodnak a fotó alapú művészet jelenéről és jövőjéről, miközben kölcsönösen alakítják, reflektálják egymás munkáját.
Boros Lili, Simon Kati, Szegedy-Maszák Zsuzsanna, Szigethy Anna és Tóth Balázs Zoltán kurátorok különböző utakon és gondolatmenettel közelítenek a fotográfiához, generációk és médiumok közötti feszültség/átjárás jellemzi a fesztivál idei kiállításait. Közös pont az emberi lépték megtartása, a mikrovilág vizsgálata, az intimitás, a beszélgetős atmoszféra-teremtés. A test manipulálhatósága, virtuális újjáteremtése kurrens témái a digitális kornak, ezért a fesztivál kiállításaiban is megjelenik, vizsgálva az elidegenedés fogalmát is.
Urbánus fesztivál lévén, a város, városimage meghatározó szerepet játszik a programban. A Fotóhónap2018 fesztivál helyszínválasztásában is igazodik a trendekhez, amikor a hagyományos kiállítóhelyek mellett számos olyan városi helyszínt fedez fel, s színesít meg, amelyek eddig kiestek, vagy nem elsősorban kiállítási térként voltak használatosak, a város rejtett értékeinek felfedezésére késztetve a nézőket.
A Fotóhónap2018 fesztivál október 18-án 18.00 órakor nyitja meg eseményeinek sorát a WEEGEE - A HÍRES, 1935–1960 című kiállítással a Mai Manó Házban.  
 fotohonap2018borito.jpg

A Fotóhónap2018 programsorozathoz egy százoldalas katalógus is készült, melyet most a Mai Manó Ház Blogon is elérhetővé teszünk. Lapozd át az online verziót, válassz magadnak kiállításokat és légy részese Te is a Fotóhónap remek kiállításainak, programjainak!

 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása