Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A 100 legjobb sajtófotó - A Reuters válogatása 2018 legjobb képeiből (18+)

2018. december 02. Mai Manó Ház

A fényképezés mindig nagyobb és nagyobb területeken válik nélkülözhetetlenné. Rövid 100 éve alatt, amilyen múltra a fényképezés visszatekinthet, egyetlen tudomány- vagy technikai ág sem fejlődőtt olyan gyorsan, mint a fényképezés és nem vált annyira közszükségletté. A sajtó, mely mindig mozgékony és rugalmas, észrevette a fényképezés nagy jelentőségét és azt a szolgálatába állította. Ma már el sem képzelhető olyan napilap, mely akár a leggyengébb rotációs papíron jelenik is meg, ne közölne egy-két fényképet. Mindenki szívesen olvassa a képekkel tarkított ú.n. illusztrációs lapokat. - írták a 75 éve megjelent Fotóriport (Dr. Gyulai Ferenc, A Fotóélet nagykönyvtárának sorozata. Budapest, 1943) című szakkönyv előszavában.
Riportfotónak a reprodukált, sajtóban közölt fényképeket tekintjük. A fogalom az angol report (beszámoló, tudósítás) szóból származik. Nyelvünkben kezdetben az angol szóalakot, majd annak „magyarított” változatát a ríport-ot használták. A ma élő szóalak először 1884-ben jelent meg nyomtatásban. A 20. század elején jelentősen megváltozott a fogalom. A fotóriport mai értelemben egy sajtóban közölt képes beszámoló valamely aktuális eseményről, amely a fotografálás sajátos eszközeivel, önállóan közli a híranyagot; a képaláírás csak az esemény adatait tartalmazza. – olvashatjuk Szilágyi Gábor A fotóművészet története. A fényrajztól a holográfiáig című könyvében.
A Reuters hírügynökség nemrég publikálta 2018 legjobb sajtófotóiból készített válogatását, melyek az idei év emlékezetes pillanatait a riportfotók segítségével idézik fel újra. (A kérdés örök: Mi történik a decemberben készült sajtóképekkel?) 
A galériák megtekintéséért kattints a képekre!

A 100 LEGJOBB SAJTÓFOTÓ (2018) 

reuters100.jpegFotó: Mohammed Salem: Egy meggyilkolt palesztin rokonai a kórházban, Gáza, 2018. június 18.
© REUTERS/Mohammed Salem


Az előző évekhez hasonlóan a Reuters képszerkesztői tematikus válogatásokat is összeállítottak, melyeket szintén a képekre kattintva tekinthetsz meg.

ÁLLATOK (30 fotó) 

reuters18animals.jpegFotó: Birkák állják el az utat egy autó elől, Xinjiang Autonomous Region, Kína, 2018. szeptember 19.
© REUTERS/Stringer

KÖRNYEZET (40 fotó) 

reuters18environment.jpegFotó: A Villarrica vulkán Pucon városából fényképezve, Chile, 2018. szeptember 2.
© REUTERS/Cristobal Saavedra Escobar


A LEGNÉPSZERŰBB INSTAGRAM FOTÓK (30 fotó) 

reuters18instagram.jpegFotó: Rodrigo Garrido: Rendőrkutyakölykök a Bernardo O'Higgins Park-ban megrendezett felvonuláson, Santiago, Chile, 2018 szeptember 19 © REUTERS/Rodrigo Garrido


CSILLAGÁSZATI KÉPEK (30 fotó) 

reuters18space.jpegFotó: A Lane hurrikán a ISS Nemzetközi Űrállomásról, Hawaii, 2018. augusztus 22. © Courtesy @astro_ricky/NASA/Handout via REUTERS


LÉGIFELVÉTELEK (30 fotó) 

reuters180804.jpegFotó: Wolfgang Rattay: Silbersee, Haltern, Németország, 2018. augusztus 4. © Reuters/Wolfgang Rattay


DIVAT (30 fotó) 

reuters180515.jpegFotó: Edgar Su: Emilia Wickstead fürdőruháit mutatják be az Ausztrál Fashion Week eseményen, 2018. május 15. © Reuters/Edgar Su

(forrás: reuters.com)

A Mai Manó Ház Blogon egész évben válogattunk a 2018-ban készült érdekes sajtófotókból. Ezeket a képeket ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása