Ők fényképezték 2018 legnépszerűbb blogbejegyzéseit

2018. december 29. Mai Manó Ház

A híres fotósok önarcképeit vagy a róluk készült portrékat bemutató sorozatunkban ma olyan fotográfusok portréját láthatod, akiknek munkáit a Mai Manó Ház Blogon 2018-ban a legtöbbször néztétek meg.

2018 legnézettebb posztja egy korábbi kiállításunk anyaga lett. Az 1986-ban Moszkvától 167 km-re található Tver városában született Irina Popova 2008-ban kényelmetlen és felkavaró sorozatot készített két drogos, orosz szülőről, akik a kétéves kislányukat Szentpéterváron próbálták felnevelni siralmas körülmények között. A sorozat nagyot szólt Oroszországban, de az internetes közvélemény nagy része is követelte, hogy vegyék el a kislányt a szülőktől. Popova  - aki egy ideje Amszterdamban él - Another Family címmel 2013–ban egy 200 oldalas könyvben publikálta a díjnyertes képeket, mely a könyvesboltunkban is megvásárolható. 

popovairina.pngFotó: Irina Popova

A második legnépszerűbb bejegyzés a világ egyik leghíresebb fotóügynökségének, a Magnum Photos fotográfusainak Magyarországon készült képeiből készült összeállításunk harmadik része volt. A válogatásban Leonard Freed, Stuart Franklin, Guy Le Querrec és George Rodger képeit mutattuk be.

nyc50636_social_media_watermark.jpgFotó: Leonard Freed: Önarckép, 1980 © Leonard Freed/Magnum Photos 

lon35233_social_media_watermark.jpgFotó: Stuart Franklin: Kairó, 2002 © Stuart Franklin/Magnum Photos 

par189437_social_media_watermark.jpgFotó: Guy Le Querrec: Önarckép, 1990. december 24. © Guy Le Querrec/Magnum Photos 

nn11494902_social_media_watermark.jpgFotó: George Rodger: Önarckép, Burma, 1942 © George Rodger/Magnum Photos


A harmadik legnézettebb posztunk egy tematikus összeállítás volt. A digitális korszakban, a képmódosító programok és a közösségi oldalak elterjedése után egyre több átverésen alapuló fotó látott napvilágot, melyek ennek ellenére vagy éppen ezért hatalmas népszerűségnek örvendnek. Mivel a képek készítőiről nincs konkrét információnk így nem tudunk portrét mutatni.

(forrás: youtube.com; magnumphotos.com)

Köszönjük, hogy ilyen sokan olvastok minket! 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása