Az időutazó Greta Thunberg, a világ legjobb természetfotói és egy sosem látott kép Bogáncsról - Fotóbulvár a 21. századból #19

2019. november 23. Mai Manó Ház

Fotóbulvár rovatunkba az elmúlt napok fényképezéshez köthető színes híreit gyűjtjük egy csokorba. Mai bejegyzésünkben az időutazó Greta Thunberg (hasonmásának) 1898-ban készült képe mellett, megismerhetitek az Év Természetfotósa pályázat 4 magyar díjazottját és egy eddig még nem látott képet is találtok Fekete István nagy sikerű regényének főszereplőjéről, Bogáncsról. 

Ezzel a fotóval állítják, hogy Greta Thunberg időutazó, aki 1898-ból érkezett (24.hu)

Ismét egy különös konspirációs-teória bukkant fel a közösségi médiában, pontosabban egy meglepő fotó a Washingtoni Egyetem fotóarchívumából – írta nemrég a 24.hu. A kép 1898-ban készült egy csapat gyerekről, akiket a kanadai Yukon folyó környékén fényképeztek le. Ám a fotó bal oldalánál lévő lány az internet erre fogékonyabb része szerint meglehetősen úgy fest, mint Greta Thunberg. 
A teljes cikket a képre kattintva találod.

fakethunberg.jpeg

4 magyar kép is a világ legjobb természetfotói között (neszeszer.blog.hu)

A hollandiai Nature Talks Fotófesztivál szervezésében már negyedszer írták ki a Nature Photographer of the Year versenyt, mely nagyon kedvelt a természetfotósok körében. Idén is 73 ország versenyzője 14.000 képpel pályázott. Számos kategória van, mégis az igazi és legnagyobb nyertes Daróczi Csaba lett, aki a Kiskunságon készítette az ugró nyulakról a képét. 
A képre kattintva a díjnyertes magyar képeket is megtekintheted. Gratulálunk!

magyar_csaba_daroczi_nyulak.jpgFotó: Daróczi Csaba: Nyulak, KIskunság, 2019

Sosem látott fotó került elő Fekete István Bogáncsáról (24.hu)

Fekete István (1900-1970) 1957-ben megjelent regényének történetét még ma is rengetegen ismerik. Az otthonától elszakadt pásztorkutya, Bogáncs egy idős juhász mellől előbb egy cirkusz csodakutyájává válik, majd egyre messzebb kerül az otthonától, végül azonban kalandos vándorlás után visszajut gazdájához. A nemrég előkerült kép a Múzeum Antikvárium árverési katalógusában kapott helyet, a 11,8x8,8 centiméteres fotó a leírás szerint jó eséllyel 1953-1954 telén készült, hátoldalán pedig az író sajátkezű sorai állnak. A képet talán maga az író készítette, a hátoldalára írt szöveg azonban biztosan az ő műve. A képre kattintva azt is elovashatod.

bogancs-fekete-istvan-1024x576.jpg


Hamarosan újra jelentkezünk, addig is nézz körül a korábbi posztjaink között! Fotóbulvár rovatunkat ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása