Válogatás Nobuyoshi Araki virágképeiből

2020. január 19. Mai Manó Ház

1990. január végén, amikor Nobuyoshi Araki hírt kapott arról, hogy felesége, Yokó kritikus állapotban van, Araki egy bimbózó japán liliomfa-ággal sietett a már jól ismert kórházba. A liliomfa-ág abban a kórházi szobában hozott fehér virágokat, ahol felesége kilehelte lelkét – az erről készült fekete-fehér fotó után kezdett el virágokat fényképezni az erkélyen, valamint üres szobákat, melyekből hiányoztak a Yokó által készített virágkompozíciók.
A virágok azóta is fontos szimbólumok munkájában, akár legújabb művét, A virágok titkait (Kayu) nézzük, akár a fehér hátterű, fekete-fehér fotókat tartalmazó A virágok árnyékát (Hanakage) akár a közeli képekből álló Virágdalt (Kakyoku), akár a gyűrűs vakuval készült, festékkel összekent virágokat ábrázoló Szenvedélyes virágokat (Hana shikijo) akár legújabb sorozatait, az Elbukott Paradicsomot (Shitsurakuen), a Virágjátékot (Hana asobi), és A virágok lelkét (Hanarei), melyekben virágokból és babákból készült beállításokat fotózott természetes fénynél. - írta Motoo Hiszako, a Mai Manó Házban ma este záró Érzelmes utazás kiállításunk kurárora.
A kiállításon Araki legfrissebb munkáit a Virág/Játékbaba szekció mutatja be, ennek két képét a világhírű fotográfus a budapesti közönség számára készítette. 

Ma Araki virágképeiből válogattunk. A galériát a képre kattintva találod. 

(forrás: facebook.com)

Lájkold Te is Araki facebook oldalát! 

 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása