Különleges ételfotók, Chicago bűnügyei és egy japán taxis éjszaka készült képei

2020. február 22. Mai Manó Ház

Ahogy azt korábban már jeleztük, Fotóbulvár rovatunkat kibővítve egy rövidhíres ajánlót is elindítunk a Mai Manó Ház Blogon. A terveink szerint rendszeresen megjelenő sorozatunkban is a fényképezéshez, fotótörténethez, fotóművészethez kapcsolódó témákat ajánljuk figyelmetekbe.
Hogy minél színesebb híreket mutathassunk nektek, ennek a rovatnak a szerkesztésében a Ti segítségetekre is szükségünk lesz. Örömmel vesszük, és ezúton is köszönjük, ha a blog (kukac) maimano (pont) hu e-mail címre küldtök nekünk linkeket.

greta_m.jpgFotó: Gregg Segal
  • A Feature Shoot oldalán jelent meg egy különleges galéria Gregg Segal képeivel, aki az ételfotózás, a gyerekfényképezés és a ma oly divatos tetris-challenge jelenséget gyúrta össze egy projektben.  

  • Kevés jó kép jelenik meg az Instagramodon? A Vice szerkesztői 20 olyan Insta oldalt gyűjtöttek össze, amik orvosolhatják ezt a problémád. Peter Hujar Archive, Joel Meyerowitz, Irving Penn Foundation... hogy csak néhányat emeljünk ki a listából. Kövesd őket! 

  • Az Aperture Amerika legszebb nemzeti parkjainak fotósait gyűjtötte egy csokorba. Természetesen a listából nem maradhat ki Ansel Adams, de érdemes megnézni kiket ajánlanak még a nagy múltú magazin szerkesztői.

  • Egy ingyenesen letölthető alkalmazás, az Agora által kiírt # Photojournalism2020 versenyre 12 321 képpel pályáztak az amatőr és profi fotósok a világ minden tájáról. A Digital Photography Review galériájában az Agora's #Photojournalism2020 fotópályázat döntőseinek és nyerteseinek a képeit találod. 

enomoto.jpgFotó: Issui Enomoto
  • Issui Enomoto, a 43 éves taxis több mint egy évtizede fényképezi autójából Yokohama és Tokió utcáit, lakóit, amikor a lámpák pirossá válnak, vagy amíg a következő utasra vár. A fotós egymásra exponált különleges alkotásai egy csoportos kiállítás részeként kerültek bemutatásra a Tokiói Fotóművészeti Múzeumban. – olvashatjuk a CNN oldalán, ahol a fotós-taxis képeit is megtekintheted

  • A Louis Vuitton Alapítvány szervezésében Cindy Sherman kiállítás nyílik Párizsban 2020. április elsején, melyről a Forbes magazin számolt be

  • A Guardian könyvajánlójában Dorothea Lange Day Sleepers című albumát mutatja be, mely a Mack kiadó gondozásában jelent meg. A könyv a világhírű fotográfusnő egy kevésbé ismert oldalát mutatja be. 

  • Szintén egy könyvajánló a thephoblographer oldalán. Joel Meyerowitz a Masters of Photography könyvsorozatban megjelent  Joel Meyerowitz: How I Make Photographs című albumban mesél arról, hogyan készíti képeit.

gparks.jpgFotó: Gordon Parks: Untitled, Chicago, Illinois 1957 © The Gordon Parks Foundation 

Hamarosan újra jelentkezünk, addig is nézz körül a korábbi posztjaink között! Fotóbulvár rovatunkat ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása