Manipulált lemezborítók, a legjobb fotográfiai témájú mozifilmek és Kenny Rogers képei

2020. március 30. Mai Manó Ház

Mivel a Mai Manó Ház a koronavírus terjedésével összefüggésben meghozott intézkedésekkel összhangban határozatlan ideig biztosan zárva tart, ezért amint láthatjátok online felületeinken most még aktívabbak vagyunk.
Ismét összegyűjtöttük az elmúlt napok legérdekesebb fotós híreit. Rövidhíres ajánlónkban ma is a fényképezéshez, fotótörténethez, fotóművészethez kapcsolódó témákat ajánlunk figyelmetekbe, melyek révén talán egy kicsit ki lehet szakadni a koronavírus-hírek nyomasztó világából. 

73959207-1140x869.jpgFotó: Manek Attila: Sütő Enikő manöken a Habselyem Kötöttárugyár termékeit mutatja be Kádár Jánosnak a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága első titkárának és Havasi Ferencnek, az MSZMP Politikai Bizottsága tagjának. Budapest, 1984. július 25. 
  • A 24.hu oldalon jelent meg egy interjú „Tényleg csak olyan képetek van, amin Grósz elvtárs Mickey egérrel áll?” címmel, ahol Manek Attila fotográfus, az MTI Fotószerkesztőség egykori vezetője mesélt a laza Aczél elvtársról, a paprikás Thatcherről és a dupla kalaposra retusált Hruscsovról. 

  • A BuzzFeeden jelent meg egy cikk, ahol nyolc olyan fotósorozatot mutatnak be, amelyek a szerkesztők szerint megváltoztatják világnézetünket. A koronavírus veszélyeire fittyet hányó napozó amerikaiak, vagy a cseresznyefavirágzást megtekintő japánokról készült képek mellett, Dorothea Lange és William Eggleston felvételeit is megtekintheted. 

  • A természetfényképezés szerelmeseinek mutat 15 olyan fotót a Forbes, amelyeket az Agora #Wild2020 pályázatán a legjobbak közé választott a zsűri.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kenny Rogers (@_kennyrogers) által megosztott bejegyzés,

  • Meghalt Kenny Rogers világhírű countryzenész. A 81 éves amerikai előadó halálhírét a családja jelentette be szombaton egy Twitter-üzenetben. – olvashattuk az index.hu zene rovatában a szomorú hírt. Talán kevesen tudják, hogy Kenny Rogers a fotográfia területén is maradandót alkotott. A 35mm-es Brownie Hawkeye kamerával készített képeiért tiszteletbeli diplomát kapott az Amerikai Professzionális Fotósok társaságától (PPA). 

  • A PetaPixel szerkesztői egy tematikus fotópályázat legjobb portfólióját mutatják meg. A Military Visual Awards 2019-es nyertese Chris Hibben lett, aki a Air Force’s 4th Combat Camera Squadron tagja.

  • Rob Kesseler fotográfus a művészet és a tudományt egyesíti Canopy sorozatában, amely feltárja a növények életének olyan részeit, amelyeket általában nem láthatunk. A nagyított képek elkészítéséhez Kesseler egy speciális elektronmikroszkópot (SEM) használ, és az így kapott képeket aztán kézzel színezi ki. Ezek a mikroképek a pollenek, a magvak és a gyümölcsök csodálatos részleteit mutatják meg. Kesseler felvételeit a My Modern Met oldalán találod. 

  • A The Inspired Eye fotográfiai online magazin szerkesztői 44 olyan videót gyűjtöttek össze, melyek az utcai fényképezés világába kalauzolják el a nézőit. Harry Callahan, Cornell Cappa & Burke Uzzle, Elliott Erwitt, Horst P. Horst, Joel Meyerowitz, Duane Michals, csak néhány név, akiket láthatunk és hallhatunk, ha ide kattintunk

abbey.pngFotó: [Image: Paco Conde and Beto Fernandez]

Hogy minél érdekesebb híreket mutathassunk nektek, ennek a rovatnak a szerkesztésében a Ti segítségetekre is szükségünk lesz. Örömmel vesszük, és ezúton is köszönjük, ha a blog (kukac) maimano (pont) hu e-mail címre küldtök nekünk linkeket.

Hamarosan újra jelentkezünk, addig is nézz körül a korábbi posztjaink között! Fotóbulvár rovatunkat ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása