Ő volt Romy Schneider kedvenc fotósa

2020. április 07. Mai Manó Ház

Romy Schneider 1981-ben – élete egy nehéz szakaszában – Quiberonba, a francia tengerparti fürdőhelyre vonult vissza, hogy megszabaduljon szenvedélybetegségeitől. A szenzációhajhász sajtó elől állandóan menekülő színésznő ekkor adta élete utolsó nagy interjúját Michael Jürgs-nek, a német Stern magazin riporterének.
Emily Atef francia-iráni rendezőnő német-osztrák-francia koprodukcióban 2018-ban készült 3 nap Quiberonban című filmje ezt az időszakot dolgozza fel, hiszen a valós események alapján rendezett film 1981-ben játszódik, amikor Romy Schneider színésznő három napot töltött a legjobb barátnőjével Quiberonban. Az interjúhoz a színésznő kedvenc fotósa, Robert Lebeck készítette a képeket, aki 1966-ban lett a német képesújság munkatársa; kifejezésmódja, stílusa meghatározó volt a Stern magazin életében.
Robert Lebeck fényképei révén rendkívül jól dokumentálták ezt a rövid időszakot. Az ekkor készült képek közül 20 megjelent a Stern magazinban, de a rendező filmje elkészítéséhez hozzáférhetett Lebeck archívumához is, ahol majdnem 600 fénykép található erről a három napról.

A képre kattintva Robert Lebeck képeit találod Romy Schneiderről. 

(forrás: everydayishow.livejournal.com)

Robert Lebeck további fotóiból ITT, a Romy Schneiderről készített portrékat ITT, míg Lebeck weboldalát ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása