Új Kossuth-kép került elő, fényképező zenészek és képek a 19-20. századi világjárványokról

2020. április 25. Mai Manó Ház

Mivel a Mai Manó Ház a koronavírus terjedésével összefüggésben meghozott intézkedésekkel összhangban határozatlan ideig biztosan zárva tart, ezért amint láthatjátok online felületeinken most még aktívabbak vagyunk.
Ismét összegyűjtöttük az elmúlt napok legérdekesebb fotós híreit. Rövidhíres ajánlónkban ma is a fényképezéshez, fotótörténethez, fotóművészethez kapcsolódó témákat ajánlunk figyelmetekbe. 

wlmhurst_jh.jpegFotó: Jamie Hawkesworth, via Pictures for Elmhurst
  • Még április elején New Yorkban indult egy kezdeményezés, amely pénzt gyűjtött a Queensben található Elmhurst Hospital Center számára. Azóta már közel 200 fotográfus ajánlotta fel egy-egy munkáját. A projekthez csatlakozó legnagyobb nevek közé tartozik a kultikus filmkészítő, David Lynch és Alec Soth fotós. Az akció ideje alatt összesen 1,380,000 dollárt gyűjtöttek. Minden nyomat150 dollárba került, a bevételek pedig New York legforgalmasabb kórházába, az Elmhurstba kerültek. 

  • A LensCulture Dimitri Mellos-szal készített egy interjút, aki 2016-ban a LensCulture Street Photography Awards finalistája volt. 

  • A thephoblographer oldalán jelent meg egy tartalmas elemzés az idei World Press Photo díjazottjairól, pontosabban arról, hogy a nyertesek milyen fényképezőgéppel készítették a képüket. A listán egy Leica M10-es is található.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lenny Kravitz (@lennykravitz) által megosztott bejegyzés,

 

photoid_4035.jpgFotó: Fertőtlenítő fürdés (1897), unknown artist. Wellcome Collection, London (CC BY 4.0)
  • Az Apollo Magazine válogatásában a 19. és 20. századi világjárványok alatt készült képekből jelent meg egy galéria. 

  • Kossuth Lajos 1859. június 15.-én felkereste a londoni celebritások leghíresebb fényképészét, John J. E. Mayallt, és lefényképeztette magát. A fotóknak minden bizonnyal kulcsszerepet szánt a tervezett magyar felkelés propagandakampányában, de a sors kereke más irányba fordult, és a képek végül nem kaptak nyilvánosságot. Egy példány most előkerült. – írja egy új blog, a Promenad Collection

Hogy minél érdekesebb híreket mutathassunk nektek, ennek a rovatnak a szerkesztésében a Ti segítségetekre is szükségünk lesz. Örömmel vesszük, és ezúton is köszönjük, ha a blog (kukac) maimano (pont) hu e-mail címre küldtök nekünk linkeket.

Hamarosan újra jelentkezünk, addig is nézz körül a korábbi posztjaink között! Fotóbulvár rovatunkat ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása