SZÍNKÉP - Újra fotópályázatot hirdetünk általános iskolás diákoknak

2020. május 14. Mai Manó Ház

Nagy örömünkre a "Ki lesz a mai Manó?" pályázatunkra több száz pályamunka érkezett. Jó volt látni, hogy egyre ügyesebbek lettek a diákok, és a kezdeti "bezárva" képek után jöttek a "nem is olyan rossz ez a karantén", majd a "felfedezzük akkor másképp a világot" képek.
A sok pozitív visszajelzés után úgy döntöttünk, hogy SZÍNKÉP címmel egy újabb fotópályázatot indítunk, ahol a témát most a színek adják. A hét minden napjához a szivárvány hét színe közül egyet-egyet választottunk, és a diákok feladata ezúttal az lesz, hogy környezetükben az adott színt keressék meg, vagy kreatívan hozzák létre, majd fotózzák le, és küldjék el nekünk! A pályázati időszak végén, az összes “színképet” - minden pályázó minden képét - végül egy nagy képbe rendezzük össze, hogy a segítségetekkel közösen felépítsünk egy nagy szivárványt. 

szinkep_page_slider_1024x568_ok.jpg

SZÍNKÉP
online diákfotó pályázat
2020.05.17. - 2020.05.30.

A PÁLYÁZAT TEMATIKÁJA >>>

A Mai Manó Ház újra online diákfotó pályázatot hirdet általános iskolás diákoknak. A pályázat célja, hogy egy izgalmas művészeti feladaton keresztül, kreatívan segítse a jelenleg otthon tanuló diákokat. A mindennapi életet befolyásoló intézkedések miatt - nem lehet iskolába menni - lehetősége nyílt a diákoknak még tüzetesebben megvizsgálni a környezetüket. Sokan merültek el a kert, a természet, az otthon hangulatában. Ez adta számunkra az alapötletet az újfajta vizsgálódásra: megtalálni a színeket!
Az új pályázatunk témáját így a színek adják. A hét minden napjához a szivárvány hét színe közül egyet-egyet választottunk. A diákok feladata most az lesz, hogy környezetükben az adott színt keressék, vagy kreatívan hozzák létre, majd fotózzák le, és küldjék el nekünk!
A Mai Manó Ház Blogunk egy olyan felületté is alakult az elmúlt időben, ahol diákok egymás életébe is betekinthettek, így izgalmas kapcsolat alakult ki egymást nem ismerő gyerekek között, akik sokszor ötleket is adtak egymásnak, hogy hogyan éljük túl most ezt a helyzetet, és hogyan éljük meg azt a lehető legtartalmasabban.
Hogy ez folytatódjon, és egyfajta virtuális közösség is kialakulhasson, azt találtuk ki, hogy az összes “színképet” - minden pályázó minden képét - végül egy nagy képbe rendezzük össze, ezáltal közösen felépítve egy nagy szivárványt! ‍

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK MENETE >>>

Először is, beszéld meg a szüleiddel, hogy pályáznál, erről fontos, hogy tudjanak! (A “Szülőknek” fül alatti részben minden fontos dolgot megtalálhatnak a szüleid!) A pályázaton részt vehetsz saját alkotásoddal, ha alapfokú oktatásban tanulsz és elmúltál 6 éves, de még nem töltötted be a 15-öt.
A pályázatra külföldi állampolgárok is pályázhatnak. Ha ezek a feltételek teljesültek, küldj 1 - maximum 5 db, maximum 5 megabájtos fotót a maimano@maimano.hu címre, a tárgy rovatba ezt írd: “Színkép”, mellé pedig azt korcsoportot, amiben pályázol.
E-mailedben is tüntesd fel, hogy melyik korcsoportban pályázol (korcsoport: 6-8 / 9-11 / 12-14 éves diákok), illetve azt se felejtsd el megírni nekünk, hogy mi a neved és a fotód / fotósorozatod címe! Ha van kedved, írj is a képek mellé pár sort! Miután elküldted az emailt, hamarosan visszaigazoló üzenetet fogsz kapni, ebből tudod, hogy megérkezett a pályázatod. A műveket minden nap 17.00 óráig várjuk.
(Ha először lemaradtál az adott nap színéről, akkor se keseredj el, mert pontosan 1 hét múlva újra elküldheted a képed, mivel a hét szín kétszer fog lemenni a pályázat ideje alatt!)
A pályázat május 17-én, vasárnap indul és két héten keresztül naponta várjuk a képeket, hogy ezáltal létrehozhassuk a végső nagy képet - a szivárványt - mely ennek az időszaknak egy különleges lenyomata lesz. Törekedjetek arra, hogy minél több különböző képet küldjetek!

Napok színe:
Ezeken a napokon az adott színt 17 óráig küldd el nekünk és minden korcsoport legjobb színét fogjuk posztolni a Mai Manó Ház Blogon a következő nap. De ne feledd, minden kép ugyanolyan fontos, hisz a végső nagy képben mindenki fotója ott lesz!
05.17. és 05.24. Vörös vasárnapok
05.18. és 05.25. Narancs hétfők
05.19. és 05.26. Sárga keddek
05.20. és 05.27. Zöld szerdák
05.21. és 05.28. Kék csütörtökök
05.22. és 05.29. Indigó péntekek
05.23. és 05.30. Lila szombatok

A SZÍNKÉP pályázatunk részletes kiírását ITT találod. 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása