Ők fényképezték 2020 legnézettebb bejegyzését

2020. december 30. Mai Manó Ház

Mint ahogy azt már megszokhattátok az év utolsó napjain megmutatjuk nektek a Mai Manó Ház Blog elmúlt egy évének legnézettebb bejegyzéseit. 2020 minden szempontból egy különösen furcsa év volt, ezt most nem is kell részletezni. Talán ezért nem meglepő, hogy az idei toplistánk első helyére sem egy fotográfus vagy egy fotóművész került, hanem az elmúlt évtized egyik érdekes (és egyre hasznosabbá váló) fotóprojektje, a Google Street View. 

A 2007. május 29-étől elérhető Street View szolgáltatást azzal a céllal hozták létre, hogy új funkcióval egészítsék ki a Google Maps programot. Az 1981-ben Kanadában született Jon Rafman több, mint egy évtizede üldögél az íróasztala mellett, hogy képeket gyűjtsön a Google Street View kilenc szeme elnevezésű projektjéhez. Az utcaképet speciális kamerával felszerelt személyautókkal készítik, és a felvételeket egy számítógépes szoftver fűzi össze panorámaképpé. 

Mivel erre a gyűjteményre voltatok a legtöbben kíváncsiak, így 2020-ban a legnézettebb posztunkat egy kamerás autó fényképezte.
A Google Street View magyarországi válogatását a képre kattintva találod! 

1920px-2014-04-29_google_maps_streetview_car.jpgFotó: Google Street View car
via wikipedia


Köszönjük a figyelmeteket, olvassátok a Mai Manó Ház Blogot jövőre is, és kövessétek minket a Facebook oldalunkon, hiszen pár nap múlva, 2021 januárjától egy újabb online felületen találkozhattok majd a fényképezés színes, érdekes és fontos híreivel. 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása