Bepillantás a Guinness Rekordok Könyv fotóarchívumába

2021. május 28. Mai Manó Ház

Guinness Rekordok Könyve a világ legnagyobb rekordgyűjteménye, amely olyan nemzetközileg elismert és hitelesített rekordokat jelentet meg, amelyek az emberi teljesítőképesség vagy a természet szélsőségeiként jönnek létre. A könyv maga is tart egy rekordot, mégpedig a valaha legtöbbet eladott, szerzői jog által védett sorozat rekordját. 1951-ben Sir Hugh Beaver, a Guinness Sörfőzde akkori igazgatója fejéből pattant ki az ötlet, amikor éppen kedvenc sportjának, a vadászatnak hódolt társaival, akik azon kezdtek el vitatkozni, hogy a nyírfajd vagy az aranylile a leggyorsabban repülő madár. 1955 augusztusában az ötletből valóság lett, s kiadták az első Guinness Rekordok Könyvét, amely karácsonyra a bestseller listák élére került.

Mivel májusban a Nemzeti Fotográfia Hónapja (National Photography Month) van, ezért a Guinness Rekordok Könyvének szerkesztői az archívumuk figyelemre méltó képeinek exkluzív gyűjteményét mutatták be a honlapjukon. Az időtlen fényképeken a világ legkülönlegesebb rekordjait láthatjuk.

A válogatásukat a képre kattintva találod. 

longest-place-name_tcm25-661314.jpgFotó: A leghosszabb helynév. Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu.
85 karakterrel ez a világ leghosszabb nevű helye a Földön. Az Új-Zéland Északi-szigetén található dombot Tamatea, a legendás Maori felfedező után nevezték el, aki rengeteget utazott a térségben.


(forrás: wikipedia.org; guinnessworldrecords.com)

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása