Bácsi Róbert László: Kövesd a Napot!

2022. március 10. Mai Manó Ház

Dél-Franciaországtól végig a spanyol és portugál partok mentén rengeteg szörfös gyűlik össze évről-évre. Lakóbuszokban élve, szabadon járják a partokat, szörföznek, és a világ elvárásaitól függetlenül élik mindennapjaikat. Minimumból élnek, de ez nem zavarja őket, mert szabadnak érzik magukat. Csoportokba verődve együtt mozognak és megosztják egymással mindenüket.
A csapatok állandóan változnak, van, aki pár nap múlva továbbáll, és vannak, akik hónapokig együtt maradnak. Előfordul köztük olyan, aki évek óta nem járt otthon, és van, aki az év felében dolgozva az összes pénzét félreteszi, hogy aztán végre beszálljon a furgonjába és belevesse magát a szabadságba. Az életük folyamatos utazásról, rengeteg hasonló és jó emberrel való találkozásról, szörfözésről és a napfény élvezetéről szól.
Sokaknak ez nem csak egy sport, hanem egy életstílus. A természet erejével dacolva nem rettennek vissza semmilyen akadálytól. Az óceán hullámai hihetetlen erővel magasodnak föléjük, és ők mégis, nap mint nap belevetik magukat rettenthetetlenül, sokszor megküzdve az elemekkel. Nem sietnek sehova, mert az idő megszűnik számukra. XXI. századi hippik, akik, ahogyan ők mondják: Követik a Napot. – írta Bácsi Róbert László Kövesd a Napot! című sorozatáról. A képek A szabadság gesztusai című kiállítás keretében láthatók a Ferenczy Múzeumi Centrum nemrég nyított új kiállítóterében. 

A Kövesd a Napot! sorozat képei ezen a linken tekinthetők meg.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása