Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elárverezik Richard Gere fotógyűjteményét

2022. április 03. Mai Manó Ház

A Christie's legújabb aukcióján a Golden Globe-díjas amerikai színész, producer Richard Gere fotógyűjteményét árverezik el. A 139 tételből álló kollekció értékét a szakértők az előzetes számítások alapján kétmillió dollárra, több mint 650 millió forintra becsülik. A gyűjteményben magyar származású fotográfusok képei is szerepelnek.

richard_avedon_1923_2004_bob_dylan_folk_singer_new_york_city_1963.jpgFotó: Richard Avedon: Bob Dylan, Folk Singer, New York City, 1963

André Kertész egyik legismertebb felvételét 1926-ban Párizsban készítette Beöthy István szobrász műtermében. Kertész a párizsi magyar emigráns körből érkező táncoslány és kabarészínésznő, Förstner Magda mozdulatát örökítette meg. A világhírű képen Förstner Magdát egy kanapén féloldalasan, a szobrász egyik alkotásának kicsavart pozícióját imitálva vagy talán kifigurázva láthatjuk.

Brassaï munkája mellett kifejezetten sok aktfotó is az árverés része lesz. Sally Mann családi aktképei, Horst P. Horst és Herb Ritts aktfotói, Harry Callahan feleségéről készült aktképei, Duane Michals szekvenciális aktfotói mellett Edward Weston képei és a Mai Manó Házban év elején kiállított Manuel Álvarez Bravo kép is részét képezik az aukciónak melyről így nyilatkozott Gere:

„Színészként az érzelmeimmel dolgozom, így úgy gondolom, hogy a képekben felbukkanó apró történetmorzsák, a bennük megbúvó titokzatosság az, ami engem leginkább megérint ezeknél a műalkotásoknál. Ezek a képek azért kerültek az életembe, mert valamennyire érzelmileg is megérintettek. Bizonyos szempontból teljességgel lényegtelen az a technika, amivel a képek elkészültek, számomra a bennük rejlő lelkiség, az emberségesség és a nagylelkűség lenyomatai teszik őket valóban értékessé."

 

edward_weston_1886-1958_nude_charis_in_sand_1936.jpgFotó: Edward Weston: Nude (Charis in Sand), 1936 

cma-2001-44-6-1.jpegFotó: Duane Michals: The Spirit Leaves the Body, 1968

punkt-a-szetszorodo-vilag-kepei-a-mai-mano-hazban-09.jpegFotó: Manuel Alvarez Bravo: A jó hírnév alvás közben, 1938, 18 x 24 cm

 

 

Az aukcióról bővebb információt és további képeket ezen a linken találtok.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása