2011 legjobb fotóblogjai I. (life.com)

2012. január 23. Mai Manó Ház

Az 1883-ban alapított LIFE Magazine online szerkesztői a legjobb fotóblogok díját tavaly ítélték oda először, és sokak meglepetésére a magazin internetes oldala a Life.com már 2011 júniusában bemutatta a 2011 Photo Blog Awards nyerteseit. A listában szereplő blogoknál rangsort nem állítottak fel, így oldalunkon ABC betűrendben találhatjátok meg azt a 20 nyertes blogot, melyet a szerkesztők közel háromszáz - a fényképezéshez, fotóművészethez szervesen köthető - oldal közül választottak ki.

 

A böngészéshez katt a képre!

 
500 Photographers
A blog célja, hogy bemutassa a XXI. század általuk legfontosabbnak vélt fotóművészeit. Sajnos magyar fotóművész még mindig nem szerepelt az oldalon.


aCurator

Julie Grahame az „aCurator” nevű fotós blog kitalálója és szerkesztője valamint egyben az oldal éles szemű kurátora is. A blog szorosan kapcsolódik az aCurator.com-hoz.

 
 

 

APhotoEditor
Népszerű blog a fotós világról fotósoknak. Az „A Photo Editor” olyan kérdésekkel foglalkozik, amelyek éjjel sem hagyják nyugodni a fotográfusokat.

 

ASX (American Suburb X)
Az American Suburb X adni szeretne és provokálni, oktatni és ösztönözni mindazokat akik megszállottai a fotózásnak. Interjúkat találhatunk a múlt legnagyobb tehetségeivel, de az oldal főszerkesztője, Doug Rickard kortárs alkotókról és munkáikról is ír.



BagNews Notes

A BagNews Notes írója és alapítója, Michael Shaw, klinikai pszichológus. Olvasva a mélyre ható, analizáló cikkeket, ez talán nem is annyira meglepő. A blog legfőbb missziója a „kép mögé látni”, vagyis párbeszédet provokálni ki arról, hogy a média hogyan közli képekben az adott nap híreit.

 

 

burn.
A vizuális történetmondás piacvezető online magazinja, melynek kiadója és szerkesztője David Alan Harvey, a Magnum közösség máig aktívan dolgozó tagja. A honlapon bárki számára lehetőség nyílik fotók és fotóesszék beküldésére illetve publikálására, amennyiben azok kiválasztásra kerülnek. 


Conscientious

Friss, lebilincselő szellemiség, melyet a kíváncsiság és szeretet táplál – a fotó iránt. Ez az egyik legrégebbi fotóblog, mely 2002 óta megszámlálhatatlan mennyiségű fotóművészt és képet ismertetett meg a világgal.


 

Feature Shoot
A szinte minden nap frissülő oldal, a „Feature Shoot” egy bejegyzésben egy-egy fotóst mutat be rövid életrajzzal és válogatott munkáival. A 2008 óta létező blog több mint 500 profi és amatőr fotóst mutatott már be Alison Zavos szerkesztésében. 

 

 

In Focus

A 154 éves Atlantic’s magazinhoz szorosan kapcsolható az In Focus nevű blog. 2008-ban Alan Taylor megalapította és két évig futtatta a The Boston Globe-nak a méltán híres Big Picture nevű fotóblogot, majd csatlakozott a The Atlantic-hoz.  


 

Joe McNally's Blog

Gondolatok, eszmék és elképzelések harminc év fotós munkáiból merítve. Joe McNally blogja saját képeiről, tapasztalatairól, történeteiről, tanácsaival a fotós blogok egyik gyöngyszeme. McNally többek között a National Geographic-nak és a LIFE-nak is dolgozott.


 

A bejegyzés második részét itt találjátok.

 

 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása