III. Fotóutca Fesztivál a Nagymező utcában - 2017. április 21-23.

2017. április 18. Mai Manó Ház

A Nagymező utcában, Budapest Fotóutcájában 2017. április 21. és 23. között újra Fotóutca Fesztivált rendezünk. 31 kiállítás, 245 alkotó, 80 program, tárlatvezetések, workshopok, beszélgetések, gyerekprogramok, vetítések, performanszok, szakmai előadások, dedikálások, Vírus Est, fotó-vásár, koncertek.
Meghosszabbított nyitvatartás mellett, belépődíj nélkül, egész hétvégén ingyenes programokkal várjuk a fotográfia iránt érdeklődőket az utcai konténerekben, a Capa Központban és a Mai Manó Házban.
A Fotóutca Fesztivál a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvénye. 

fuf2017.png

„Már harmadik alkalommal rendezzük meg a Fotóutca Fesztivált, mert úgy látjuk, mind a valós, mind a virtuális térben hatalmas érdeklődés övezi a kortárs fotósok alkotásait. A közösségi oldalak posztjaiból, a kommentekből jól látszik, hogy a fotókultúra egyszerre a kreatív ipar, a tömegkommunikáció és a modern művészet része, ráadásul ez a tendencia erősödik, mert e három terület nagyon fontos a fiatal generációk számára. A fesztivállal a fiatalok számára is jobban befogadható formában hozzuk össze a kortárs magyar fotó bemutatásra váró értékeit és a progresszív alkotások és meghatározó alkotók iránt aktívan érdeklődő, százezresre tehető nagyközönséget” – nyilatkozta Kőrösi Orsolya, a Capa Központ és a Mai Manó Ház ügyvezetője.
A nagyközönség számára is nyitott, de szűk körű workshopokon így szakemberektől lehet majd például a mobilfotózásról, az Instagram fotóról, az utcai fényképezésről, a kemogram készítésről vagy a gasztrofotóról is tanulni, vagy beszélgetni például a profi női vagy a vidéken dolgozó fotósok helyzetéről.
A Mai Manó Házban a Fotóművészeti Szabadegyetem előadásait lehet megtekinteni felvételről, de a remek gyerekprogramok mellett komolyabb témákkal is foglalkozunk majd. Tárlatvezetések, fotóskönyv kiállítás és a népszerű Mai Manó Túra is színesíti a hétvégét, és nagyon érdekesnek ígérkezik a péntek esti Mai Manó Flashback is, ahol Bimaxim exkluzív vj szettel vetíti be a Napfényműterem több falát, felhasználva Mai Manó fotóit és az aktuális kiállításunk; a Hórusz Archívum képanyagát is. A Susan Sontag életéről szóló dokumentumfilmet szombaton Réz András filmesztéta vezeti fel, a szórakozásról pedig a TÁP Színháztól kezdve, Speiz Boiz koncertjén át a kortárs táncelőadásig számos program gondoskodik.

A Capa Központ programjait a képre kattintva találod. 

capalogo.jpg

 

A Mai Manó Ház programjait a képre kattintva találod. 

ilmmh.jpg

Szeretettel várunk mindenkit!
Gyertek el hozzánk Budapest Fotóutcájába!
A programokra a belépés ingyenes!

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása