Fotóművészeti Szabadegyetem - harmadik előadás

2011. november 19. Mai Manó Ház

 

3. előadás
2011. november 29. kedd 18.30


Beke László
az MTA Művészettörténeti Kutatóintézetének igazgatója

A fotó és a képzőművészet kölcsönhatásának újabb megnyilvánulásai

 

A fényképezés és festészet (félreértett) rivalizálása jelen van már a kezdeteknél is: a szigorú értelemben vett dokumentarizmus és a magát tudatosan "művészinek" tekintő fotográfia állnak szemben egymással. Majd az egész századon végigvonul az avantgárd irányzatok és fényképészeti megfelelőik együttműködése. Az 1960-as évektől fellépő konceptuális művészet és bizonyos mértékig a hiperrealizmus radikálisan új kontextusba helyezi a fotót és új fejlődés indul meg. Az előadás főleg a még ennél is újabb jelenségekkel foglalkozik, amilyenek a "photobased art", az "inszenierte Fotografie" vagy az analóg/digitális fényképezés problematikája.

 

 

 

További információk:

Felhívjuk a kedves bérlettulajdonosok figyelmét, hogy a Szabadegyetem előadásain 18.20-ig csak bérleteseink foglalhatják el helyüket. Ezt követően nyitjuk meg a termet a teljes közönség előtt. 

Az előadássorozat alkalmaira a belépőjegy 1000 Ft (diák-nyugdíjas: 500 Ft), amelyet hétfőtől péntekig 11 és 17 óra közöt a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház harmadik emeletén található irodájában, hétvégén pedig 11 és 19 óra között a Mai Manó Galéria és Könyvesboltban válthatnak meg.

A ház aktuális kiállításai az előadás napján érvényes kedvezményes (500 Ft; diák-nyugdíjas: 300 Ft) jeggyel tekinthetők meg, melyet az előadásjeggyel együtt vásárolhatnak meg. 

Az előadások ajánlott irodalmának listáját az előadás előtt válik hozzáférhető honlapunk, illetve megtalálják a Mai Manó Könyvesboltban is, mely 10% kedvezménnyel várja az előadások alkalmával a résztvevőket. A kedvezményes vásárlás a Fotóművészeti Szabadegyetem bérlet vagy jegy felmutatásával vehető igénybe. 

 

 

Ha még van megválaszolatlan kérdésetek a Fotóművészeti Szabadegyetemről, akkor érdeklődni a vivien.boronyak@maimano.hu e-mail címen vagy a +36 1 473 266-es telefonszámon tudtok.

 

 


 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása