Csendes Pillanatok - Nagy Tamás

2012. április 23. Mai Manó Ház

Nagy Tamás 
Save Before Closing

A Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház Folyamatos Jelen címet viselő kiállítás és katalógussorozata műfaji és technikai megkötések nélkül mutatja be kötetenként négy fiatal magyar fotográfus munkáját. A sorozat második részének címe: Csendes Pillanatok. A kötetben szereplő alkotók (Hangay Enikő, Kemenesi Zsuzsanna, Nagy Tamás, Puklus Péter) műveinek tárgya szintén, saját, személyes életterük meghatározó eleme: családi, baráti, emberi kapcsolataik és az otthonon belüli privát tájaik. E viszonyokat, ezek milyenségét és minőségét mutatják meg, azt hogy mi és hogyan köti össze őket.

A Folyamatos Jelen kiállítás és katalógussorozatunkban ma a második kötet harmadik szereplőjét, Nagy Tamás munkáit mutatjuk be. 


Fotó: Nagy Tamás: Részlet a Save Before Closing sorozatból

Nagy Tamás a tőle megszokott odafigyeléssel, türelemmel és fegyelemmel a közvetlen közelében lévő helyeket, tárgyakat és személyeket mutatja meg teával színezett fotográfiáiban. A teával bebarnított fotográfiákon a rövid időintervallumba szorított, egyetlen téma apró, figyelmes és akkurátus elmozdulásait vehetjük szemügyre. Ikonikus zártságú képeibe nehezen férkőzik be a személyes reflexió – vagy amit annak érzünk. Megfigyeléseivel mindig kiemel, határol és egyúttal kaput nyit a belső figyelemnek, a meditációnak. Ha kislányát vagy akár egyszerűen tárgyak részleteit fényképezi - minden sietség nélkül - akkor is beavatja nézőit a másik idő varázslatába és az apró részletek közötti bolyongás örömébe.


Fotó: Nagy Tamás: Részlet a Save Before Closing sorozatbólFotó: Nagy Tamás: Részlet a Save Before Closing sorozatbólFotó: Nagy Tamás: Részlet a Save Before Closing sorozatbólFotó: Nagy Tamás: Részlet a Save Before Closing sorozatbólFotó: Nagy Tamás: Részlet a Save Before Closing sorozatból

 

A fényképek Argentum fakamerával készültek Polaroid 665-ös filmre 2004-ben illetve 2005-ben. A kópiák zselatinos ezüst fekete-fehér fotópapíron teával színezettek.

Nagy Tamás életrajzát ITT találjátok!

 

 

  

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása