Robert B. Haas: Flamingók a magasból (2007)

2014. március 04. Mai Manó Ház

A Yucatán-félszigeten készült fotómat a National Geographic magazinban is publikálták, amely nem tűri, hogy módosított képek jelenjenek meg oldalain. Amikor az emberek azt mondják, hogy ez a fotó hamisítvány, akkor talán arra gondolnak, hogy ezt elkészíteni lehetetlen - nyilatkozta Robert B. Haas, természet- és légifotós 2010-ben. A Facebook oldalunkon futó NAP FOTÓJA rovatunkban márciusban az állatvilágé lesz a főszerep, így ebben a hónapban blogunkon is találkozhattok különleges természetfotókkal vagy éppen neves fotóművészek állatokat (is) ábrázoló híres képeivel. 

flamingos-gulf-mexico.jpgFotó: Robert B. Haas: Flamingók, Yucatán-félsziget, Mexikó © 2007 National Geographic Society.

 

(forrás: nationalgeographic.com)

"Ez volt a Szent Grál, ami az a képesség, hogy úgy rögzítsük a képeket, ahogy senki más még soha nem tette azelőtt, és nagyon valószínű, hogy többé nem is fogja. Nem is kérdés, hogy erre a fotómra érkezett a legtöbb reakció. Az emberek megdöbbennek a valószínűtlenségén, hiszen mi az esélye annak, hogy több száz flamingó egy ilyen alakzatot alkot, mint ami képen látható." A valóban különleges fotó 2007-ben a Through the Eyes of the Condor: An Aerial Vision of Latin America című könyvében, sőt annak címlapján is megjelent, 2010 novemberében pedig a National Geographic szerkesztői választották a képet a nap fotójának. Haas a neten elérhető adatok alapján egy Canon 3x EOS-1Ds Mark II fényképezőgéppel és az alábbi objektívekkel dolgozik: EF24-70mm f/2.8L, EF70-200mm f/2.8L IS, EF70-300mm f/4.5-5.6 IS, EF300mm f/2.8L IS.

A világ legelső természetes környezetben, villanófényben, éjjel készített állatfotója egy nőstény fehérfarkú szarvast (virginiai szarvast) és borjait ábrázolja. Ezt a 108 éves képet ITT találod. A világhírű légifotós, Yann Arthus-Bertrand lélegzetelállító fotóiból ITT találsz egy érdekes válogatást, melynek érdekessége, hogy az első öt képnél egy kattintással - a Google Maps segítségével - pontosan megtudhatod, hogy a Föld melyik részén készült a fotó.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása