Forrongó Kijev - A szomszédos főváros a magyar fotóriporterek szemével

2014. március 18. Mai Manó Ház

Nem mindenkinek adatik meg, hogy testközelből figyelheti és dokumentálhatja a történelem alakulását. A Capa Központban ezen a hétvégén különleges alkalom nyílik arra, hogy egy rögtönzött minitárlat keretében a hazai sajtópaletta különböző szegleteiben megjelenő fotókat - az Ukrajnában dolgozó magyar fotóriporterek képeinek segítségével - egy felületen tekinthessük meg és így még komplexebb képet alkothassunk a szomszédunkban zajló forradalmi eseményekről. A háromnapos rendkívüli minitárlatot - a 32. Magyar Sajtófotó Kiállítás felvezető programjaként - március 21-23. között díjmentesen nézheti meg bárki, aki ellátogat a Nagymező utca 8-ba.

Capa_Kijev_HajduDAndras.jpgEgy tüntető egy rögtönzött közúti ellenőrzőpontnál Lemberg közelében 2014. február 22-én.
Fotó: Hajdú D. András (Origo)

A kiállító fotóriporterek névsora: Beliczay László, az MTI/MTVA fotóriportere; Bielik István, a Népszava fotóriportere; Földes András, az Index újságíró-fotóriportere; Hajdú D. András, az Origo fotóriportere; Hirling Bálint, a Vs.hu fotóriportere; Szabó Balázs, a Heti Válasz fotóriportere és Végh László, a Magyar Nemzet Magazin fotóriportere.

Capa_Kijev_BeliczayLaszlo.jpgKormányellenes tüntetők véres ukrán nemzetiszínű zászlóval letakart holtteste a kijevi Függetlenség terén, a Majdanon 2014. február 20-án.
Fotó: Beliczay László (MTI/MTVA)

Capa_Kijev_HirlingBalint.jpgA sarki élelmiszerbolt mellett ukrán rendőrök torlaszolják el a parlament épülete felé vezető utat Kijevben 2014. február 6-án.
Fotó: Hirling Bálint (Vs.hu)


Capa_Kijev_FoldesAndras.jpgEgy tüntető áll a kijevi Függetlenség tere, a Majdan fő barikádján 2014. február 20-án. A 6-8 védelmi vonalból álló rendszert a tüntetők még Janukovics távozása napján is építették.
Fotó: Földes András (Index)

Capa_Kijev_BielikIstvan.jpgAz égő gumiabroncsok füstjétől kormos arcú tüntető a kijevi Függetlenség terén, a Majdanon 2014. január 30-án.
Fotó: Bielik István (Népszava)

Capa_Kijev_SzaboBalazs.jpgVásári hangulat a véres összecsapások előtt két héttel a december óta tartó tüntetések helyszínén 2014. február 8-án.
Fotó: Szabó Balázs (Heti Válasz)

Capa_Kijev_VeghLaszlo.jpgEgy fiatal lány Viktor Janukovics ukrán elnök meztelen portréját mutatja a kijevi Függetlenség terén, a Majdanon 2014. február 23-án.
Fotó: Végh László (Magyar Nemzet Magazin)

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása