Generációk együtt - A családi fotópályázat

2014. augusztus 31. Mai Manó Ház

Fotópályázat a Mai Manó Ház és az Indafotó szervezésében

Pályázati kiírás
Mai Manó császári és királyi udvari fényképész műteremházában működő Magyar Fotográfusok Háza az Indafotóval együttműködve az épület fennállásának 120. évfordulója alkalmából családi fotópályázatot hirdet. A téma generációk együttes megjelenítése, a korabeli világ sajátosságait ötvözve a XXI. század jellemzőivel. Olyan családi fényképeket várunk, amelyek nem csak az esetlegességből születnek, hanem átgondolt, előkészített fotográfiák, melyekben érezhető maga a létrehozás folyamata is, nemcsak a véletlenül megörökített pillanat. Szeretnénk, ha a családok egy közös játékban vennének részt, melynek az elkészült kép örök emléket is állít, ezekkel a képekkel is tisztelegve Mai Manó munkássága előtt.
A pályamunkák formai és technikai megközelítése műfaji megkötés nélkül, teljesen szabadon kezelhető és értelmezhető. Minden pályázó csak egy, 2010 után készített sorozatot (minimum 3 - maximum 5 db képet) küldhet be a pályázatra. 

genereaciok_egyutt_v02.png

A pályázat technikai részletei
A pályázaton részt vehet saját alkotásával minden magyar, vagy Magyarországon élő külföldi állampolgár. A műveket Indapass regisztrációt követően az Indafotón a Generációk együtt gyűjteménybe kell elhelyezni 2014. szeptember 1-30. között. A feltöltött pályamunkákhoz tartozó képaláírásoknak a pályázó nevét, a kép technikáját és a keletkezésének évszámát kell tartalmaznia.
A zsűri által kiválasztott alkotókat az Indafotóban megadott értesítési címükön fogjuk megkeresni. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott alkotások elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázatot beadó szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal kapcsolatos publikációkban a reprodukciókat térítésmentesen használják, valamint a pályázattal kapcsolatos valamennyi internetes felületen azokat megjelenítsék. Az alkotás az alkotó tulajdonában marad. A rendezők fenntartják a jogot, hogy bármelyik, a kiírási feltételeknek nem megfelelő vagy az emberi, illetve személyi jogokat sértő pályázatot töröljék.
A pályázatok leadásának határideje: 2014. szeptember 30. éjfél
Eredményhirdetés: 2014. október 10. a Magyar Fotográfusok Háza blogján http://maimanohaz.blog.hu/
Díjátadó: 2014. október 11., a Mai Manó Ház fennállásának 120. évfordulója alkalmából megrendezett Családi fotófesztiválján, melynek támogatója a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.
Díjazás:
Fődíj: 100.000 FT értékű utalvány (fényképezőgépre)
II. Díj: 50 000 Ft értékű ajándékutalvány (szkennelés, nyomtatás, analóg fotókidolgozás) a Lab4Art felajánlásával
III. Díj: 25.000 Ft értékű vásárlási utalvány (Mai Manó Könyvesbolt)

A feltöltött képek technikai paraméterei:
A feltöltéssel kapcsolatos kérdéseidet szeptember elsejétől ITT tudod feltenni.

A nyertes műveket elbíráló zsűri tagjai:
Csizek Gabriella, a Magyar Fotográfusok Háza művészeti munkatársa
Csontó Lajos, képzőművész
Fátyol Viola, fotóművész
Karáth Zita, operatőr, member of HSC, Indafotó
Kincses Károly, a Magyar Fotográfusok Háza művészeti főmunkatársa

Amennyiben a pályázattal kapcsolatban további kérdés merül fel, ide írj!: generaciok_egyutt@maimano.hu

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása