Koncertek a Fotóutca Fesztiválon (2016. április 22-24.)

2016. április 20. Mai Manó Ház

Már csak pár nap és újra Fotóutca Fesztivált rendezünk a Capa Központtal közösen a Nagymező utcában. Péntektől vasárnapig ingyenes programokkal várjuk a fotográfia iránt érdeklődőket, ezúttal is érdemes lesz eljönni hozzánk. Kedvcsinálóként ebben a bejegyzésben a fesztivál zenés programjait mutatjuk be. 

utcafeszt.jpg

További információért, videókért kattints a kijelölt szövegekre!

Ujj Zsuzsi és Darvas Kristóf koncert
Időpont: április 22., péntek, 21h
Helyszín: Mai Manó Ház, Napfényműterem
Ujj Zsuzsi dalai Darvas Kristóf zongora kíséretével. A Csókolom rokkendrollja helyett ez a felállás sokkal puritánabb és intimebb, ahol a szövegek súlya még inkább telibe találja az embert… A Csókolomból is ismert számok mellett itt előkerül még néhány más dal is. Keserédes fatál-sanzon.

Wahorn Airport
Időpont: április 22., péntek, 21h
Helyszín: Capa Központ, Kiállítótér
A zenekar vezetője Wahorn András, a legendás Bizottság együttes megalapítója, 30 évvel később életre hívta a Wahorn Airport formációt. Folyamatosan új utakat keres, és olyan kalandra hívja a hallgatót, melynek kimenetelét még az együttes tagjai sem ismerik. Improvizációs zene ez, kalandzene, amely a jelen pillanatára reagálva próbálja újra és újra fogalmazni válaszait, az ismeretlent meghódítva mindig. A Wahorn Airport a repülőtér ahonnan a szellem szárnyal fel kalandra, vagy le, megpihenni. A Bizottság a múlt, a Wahorn Airport már egész más már, mint ahogy az idő.

Barabás Lőrinc koncert
Időpont: április 23., szombat, 20h
Helyszín: Mai Manó Ház, Napfényműterem
Barabás Lőrinc trombitás – zeneszerző számos formációban játszott már idehaza és külföldön egyaránt (többek között Nicola Conte, Erik Truffaz, Valerie June). Új albuma, az Elevator Dance Music egy új zenei irányt képvisel, amiben billentyűkön, trombitán és laptopon szólaltatja meg egyedül dalait. A groove-os, ritmusos tánczene a ’80-as évek electro-pop hangulatát idézi, megfűszerezve a trombita tört, türelmetlen témáival. A hangszínek és stílusok egyvelege, az electro funk felvillanyozó kisülései, és a ritmikus témák, arpeggiok izzó, energikus klubzenévé állnak össze egy jazz-zenész kíváncsi szűrőjén keresztül. Barabás Lőrinc szóló projekttel lép fel a Mai Manó Ház Napfényműtermében.

FOTÓparty – DJ Bootsie & VJ Manna Audiovisual Set
Időpont: április 23. szombat 21h
Helyszín: Capa Központ, Rendezvényterem
DJ-VJ buli kortárs fotográfusok budapesti képeivel - Bulizz a ma Budapestjének képeire! Solymosi Vilmos és Miklós Anna egy exkluzív DJ-VJ set keretein belül dolgozzák fel kortárs magyar fotográfusok Budapestről készített képeit a Fotóutca Fesztiválon. A Capa Központ által 2014-ben elindított, instagram alapú @everydaybudapest projekt keretében felkért fotósok képein különleges vizuális élményként elevenedik meg a mai Budapest, s állóképek helyett mozgalmas animációként jelennek meg a vásznon az ambienttől a bass-en át, érintve a táncos műfajokat is.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl
Időpont: április 24. 16h
Helyszín: Capa Központ, Kiállítótér
A Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar harmadik lemezének anyagának vázát is hazai kortárs költők versei adják. Tündérvándor című albumukat 2015-ben Fonogram- díjra jelölték. Kukorelly Endre és Kovács András Ferenc és Finy Petra versei elevenednek meg a zenekar tagjainak megzenésítésében. Dalok a családról, a barátságról, kerge tündérekről, a Varázsnagymamáról. A hangzásvilág kialakításakor különösen figyeltek arra, hogy az egész családnak igazi, közös zenei élményt nyújtsanak.

Smártonék koncert
Időpont: április 24., vasárnap, 17.30
Helyszín: Mai Manó Ház, Napfényműterem
Fúziós jazz-rock koncert a Mai Manó Ház Napfényműtermében. Smártonék: Sütő Márton – gitár Kovács Zoltán – nagybőgő Benkó Ákos – dob.

Gyertek el hozzánk a Nagymező utcába!

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása