A Mai Manó Könyvesbolt karácsonyi ajándékötletei 6.

2016. december 16. Mai Manó Ház

Támogasd a Mai Manó Házat és vedd meg a karácsonyi ajándékokat Budapest legjobb fotós könyvesboltjában! Nálunk elkerülheted a sorban állást és egy fotókiállítást is megnézhetsz vásárlás közben. A Mai Manó Ház kiadványaival, ritka és vadonatúj fotóalbumokkal, eredeti, szignált fotográfiákkal, képeslapokkal, kedvezményekkel és közkívánatra manós táskával is várunk mindenkit szeretettel december 23-ig Budapest fotóutcájában, a Nagymező utcában. 

Robert Doisneau a fényképészek között ritkaságszáma megy Puck-szerű humorával és mindaz, amit lefényképez, gyakran valóban mókás, szellemes és mentes minden erőltetettségtől vagy hamisítástól. Mulatságos szituációkra talál és reagálása egészen automatikus: ő maga is nevet, miközben elkészíti fényképét – írta róla Peter Pollack a The Picture History of Photography című 1958-ban megjelent könyvben. Könyvesboltunkban Doisneau világhírű sorozatának képeit 25,4×33,0 cm-es méretben – a készlet erejéig – poszter formájában is megvásárolhatod. 

doisneauposters.jpgFotó: Doisneau poszterek a Mai Manó Könyvesboltban. Ára: 2.500 forint/darab

A Pro Cultura Urbis Közalapítvány 2000-ben alapította meg a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat, Korniss Péter fotográfus és Schiffer János országgyűlési képviselő kezdeményezésére – melyet azóta minden évben egy kiváló fotográfus tudhat magáénak. A díj egy évig támogatást ad arra, hogy a nyertes alkotó elkészítse sorozatát a magyar fővárosról a koncepcióként beadott tematikáját követve. 
Az eddigi ösztöndíjat elnyert alkotók és sorozat címeik: Benkő Imre: Budapest Blues (2000), Vancsó Zoltán: Budapesti utcán (2002), Gárdi Balázs: Betondzsungel (2003), Dezső Tamás: Józsefváros (2004), Kudász Gábor Arion: Zöld terület (2005), Stalter György: Város a városban (2006), Simon Márk: Fürdőváros (2007), Kovalovszky Dániel: Emlékgyár (2008), Sopronyi Gyula: Lakóparkok (2010) Hartyányi Norbert: Margitsziget (2011).
Az ösztöndíjas fotográfusok képeit képeslap formájában is megvásárolhatod a Mai Manó Könyvesboltban.

bpkepeslapok.jpgFotó: Budapest Pozitív katalógus (30 darab képeslappal)
Ára: 3300.- forint

Fény és Forma Modern építészet és fotó 1927-1950
A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal és a Magyar Építészeti Múzeum kiállításának katalógusa.
A magyar származású építész és formatervező Breuer Marcel, Pierre Vago, Moholy-Nagy vagy a fényképész André Kertész, Brassaï és Lucien Hervé munkássága külföldön is jól ismert. Sokkal kevesebben hallották hazai kortársaik, az építész Molnár Farkas, Borbíró (Bierbauer) Virgil, Kozma Lajos vagy a fényképész Seidner Zoltán, Kozelka Tivadar és Bánó Ernő nevét. Ez a könyv az általuk és kollégáik által alkotott kitűnő épületek és lenyűgöző fotók előtt tiszteleg.  

feny_es_forma.jpgFotó: Fény és Forma. Modern építészet és fotó 1927-1950
Ára: 5495.- forint

Az ajánlataink - melyek megvásárolhatók a Mai Manó Könyvesboltban vagy megrendelhetők e-mailen - a készlet erejéig érvényesek.

A jövő héten újabb ajándékötletekkel jelentkezünk.

Mai Manó Galéria és Könyvesbolt
1065, Budapest, Nagymező utca 20.
Minden hétköznap: 14:00 - 19:00
Hétvégén: 11:00 – 19:00
Ünnepnapokon zárva
Telefon: 473-2669
E-mail: bookshop@maimano.hu

A Mai Manó Ház Könyvesboltjának további karácsonyi ajándékötletei:

Salgado poszterek, Mai Manós ajándékcsomag
Fotóalbumok
Magnum fotográfusok képeslapjai, Alföldi Róbert fotógyűjteményét bemutató album 
Vogue képeslapok
Kozák Lajos fotográfiái, Ajándék belépőjegy a Mai Manó Házba

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása