Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj 2017 - Pályázati felhívás

2017. január 28. Mai Manó Ház

A Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíj a kortárs fotóművészet fiatal alkotóinak egyik legfontosabb bemutatkozási lehetősége, megmérettetése és díjazása. Az 1991-ben Pécsi József fotográfus (1889-1956) tiszteletére alapított, legfeljebb háromszor egy éves időintervallumra megpályázható ösztöndíj fennállásának 26 éve alatt számos kiváló fotográfusnak és fotóművésznek nyújtott lehetőséget és támogatást egy-egy formanyelvében és tartalmában korszerű téma kibontására a bemutatkozó kiállításon, illetve katalógusban való prezentálására művészi pályájuk jelentős lépcsőfokaként. A Mai Manó Ház 17 éve szakmai felelősséggel reprezentálja a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjat elnyert fotográfusokat. 2000-től a Mai Manó Ház a megrendezője a beszámoló kiállításoknak. 

logo750x168.pngFotó: A Capa Központ 2016-ban megrendezett kiállítása mellett egy remek, informatív weboldalt állított össze az ösztöndíj 25 évének díjazottjaiból.
Az archívumot a képre kattintva tanulmányozhatod át!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (a továbbiakban: MANK) pályázatot hirdet fiatal alkotó fotográfusok részére a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj elnyerésére.
Az ösztöndíj célja: Az ösztöndíj célja, hogy segítse az önálló művészi tevékenységet folytató, tehetséges fotográfusok pályakezdését, alkotómunkáját, művészi fejlődését, és kedvező feltételeket teremtsen a formanyelvében és tartalmában korszerű, színvonalas művek létrehozásához.
Pályázhatnak: Új pályázóknál az 1982. január 1. után születettek, korábbi ösztöndíjasoknál (akik még nem töltötték ki a 3 ösztöndíjas intervallumot) az 1980. január 1. után születettek. Nem nyújthat be pályázatot felsőfokú oktatási intézménybe beiratkozott hallgató, valamint aki 2017-ban központi költségvetési forrásból egyéb ösztöndíjban (DLA-ösztöndíj, NKA alkotói támogatás) részesül.
Ösztöndíjban részesülhet évente: legfeljebb 10 fő.
Az ösztöndíj időtartama: 12 hónap (2017. január 01. napjától 2017. december 31. napjáig)
Az ösztöndíj összege: bruttó 100.000 Ft/hó Az ösztöndíj az SZJA törvény alapján nem minősül adómentes jövedelemnek, ennek megfelelően a hatályos jogszabályi előírások szerinti levonásokkal csökkentett összeg kerül kifizetésre.

A részletes pályázati kiírást ITT(PDF) találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása