Baricz Kati: Human Nature - Egyszerűen Ember

Baricz Kati: Human Nature - Egyszerűen Ember

2017. október 17. Mai Manó Ház

Egyszerűen Ember – ez a címe a teljesen egyedi divatfotóiról is ismert Baricz Kati új fotóalbumának, amelyben a félig magyar, félig osztrák származású színésznő, Coco König is kiemelt szerepet kapott. A különleges hangulatú, összefoglaló albumnak, amely a fotóművész negyven évnyi munkájának egy rendkívüli szeletét mutatja be, a borítóképein is Coco látható. A hátoldalra a művész a fiatal szépségnek azt a portréfotóját választotta, amely a színésznőt elindította első mozifilmje, a JutalomJáték főszerepéhez vezető úton. 
Hosszú idő óta dédelgetett álmom válik valóra nyolcadik könyvem megjelenésével, amely az elmúlt negyven évem lelkiekben gazdag és sokrétű szeletét mutatja be modelljeim által. Összes tapasztalatomat, tudásomat, meglévő javaimat beletettem ennek megvalósításába, és ebben az évben megszületett a mű: EGYSZERŰEN EMBER. Hinnem kell, hogy vannak olyan emberek, akik szabad akaratukból áldoznak az efféle kultúrára is. [...] Általuk él bennem tovább a lelkesedés. (Baricz Kati)

humanborito.jpgFotó: Baricz Kati: Egyszerűen Ember könyvborító

Ihlet. Érezted már? Meglátsz valakit, és nem tudod elengedni. Meg kell ismerni, birtokolni, ellopni a lelkét, fénnyel rajzolni testét, megállítani az időt. Érezni... Most már örökké a miénk. Ez a fotográfia nekem. - ezzel a mondattal zárja Baricz Kati Egyszerűen Ember című fotóalbumát. 
Mai bejegyzésünkben Baricz Kati új fotóalbumának képeiből válogattunk. A kötet megtalálható a Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtárban és megvásárolható a Mai Manó Könyvesboltban is.  

(forrás: maimano.hu)

Volt egy olyan időszakom, amikor befelé fordultam (többször is voltak ilyen időszakaim), és a Polaroid lett a társam. A világgal, a színekkel, bármivel, úgy tartottam kapcsolatot, hogy ott volt velem a gép. Például festettem a lakásomat, és ott voltak a színes székek, és bejött az ablakon a fény: Hát fotográfus vagyok vagy mi, abbahagytam a festést, elmentem nyersanyagért, és két napig csak Polaroidoztam, mert annyira izgalmas volt, hogy nem tudtam abbahagyni, vagy nem az jött ki belőle, amit akartam. Baricz Kati Polaroid képeiből ITT találsz egy válogatást.