World Press Photo of the Year 2018

2018. április 14. Mai Manó Ház

Az idei World Press Photo pályázatra 125 ország 4548 fotósa nevezett több mint 73 ezer képpel. Szakítva a korábbi évtizedek gyakorlatával, idén februárban nem az év képének választott fotót jelentette be a World Press Photo zsűrije, hanem azt a hat képet, amiből a döntésük nyomán kiválasztják majd az év képét áprilisban. A végső körbe jutott fotók a tavalyi év rendkívüli híreit vonultatják fel, helyet kapott köztük Moszul ostroma, a venezuelai krízis, a rohingják tragédiája és a londoni terrortámadás is.
A hír kategória győztese 2018-ban az AFP fotóriportere, Ronaldo Schemidt képe lett. A venezuelai fotós, Ronaldo Schemidt képén a 28 éves José Víctor Salazar Balza menekülése látható a pusztító tűz elől. A képet tavaly tavasszal készítették a Nicolás Maduro elnök elleni tüntetésen, ami erőszakos összecsapásokba torkollott. A fiatal férfi egy rendőrmotor mellett állt, amikor az felrobbant, ettől a férfi ruházata begyulladt. 

wpp2018.jpgFotó: Ronaldo Schemidt: Caracas, Venezuela, 2017. május 3. © AFP

(forrás: index.hu)

A néhány másodpercig tartó brutális jelenetet az AFP hírügynökség két fotósa is megörökítette, ezeket a képeket ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása