FOTÓEVOLÚCIÓ(K): Tárlatvezetés Tóth Balázs Zoltánnal a Vissza a jövőbe – A 19. század a 21. században című kiállításon

2019. február 19. Mai Manó Ház

A Mai Manó Házban látható Vissza a jövőbe – A 19. század a 21. században című kiállítás a 19. századi alkotók mellett kortárs művészek munkáit vonultatja fel, akik olyan technikákat és eljárásokat alkalmaztak, vagy olyan témákat választottak, amelyek bizonyos szempontból emlékeztetnek a 19. század első felének fotográfusai által is használt módszerekre. E művészek nemcsak ihletet nyernek a fotográfia hajnalának úttörő megoldásaiból, de rendhagyó ötleteikkel tovább is gondolják azokat. A tárlatvezetésen Tóth Balázs Zoltán a Magyar Fotográfiai Múzeum munkatársa, kurátor a kiállítást kortárs és történeti párhuzamosságai felől közelíti meg, segítségül hívva számunkra az esztétika és a fotóelmélet tudományát. 

programfebr21.jpg

Tóth Balázs Zoltán (1980)
2005-től a Magyar Fotográfiai Múzeum, 2018-tól a Mai Manó Ház – Magyar Fotográfusok Háza munkatársa, az ELTE BTK Filozófiatudományi Doktori Iskola Esztétika Programjának doktorjelöltje. 2011 és 2013 között a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának vezetőségi tagja. 2013-ban a North East Document Conservation Center, Andover, USA tanulmányi ösztöndíjasa preventív konzerválási technikák és fotórestauráció témakörben. Kurátorként és szakíróként egyaránt részt vesz a hazai fotográfiai élet szervezésében.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu, e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés, Vissza a jövőbe – február 21. A
tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.

Vissza a jövőbe – A 19. század a 21. században
A kiállítás megtekinthető 2019. február 1. – 2019. március 17.
Kedd – vasárnap 12 és 19 óra között.
Hétfőn és ünnepnapokon zárva.

 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása