Finisszázs - záró tárlatvezetés Claudia Küssellel a Vissza a jövőbe kiállításunkon

2019. március 13. Mai Manó Ház

A Vissza a jövőbe – A 19. század a 21. században című kiállítás az amszterdami székhelyű Foam kezdeményezésében született meg, a németországi C/O Berlinnel együttműködésben. A kiállítási anyag Budapestre kerülve magyar történeti fotográfiákkal egészült ki, Claudia Küssel, a Mai Manó Ház kurátorának válogatása alapján. A korábbi helyszíneken, az Amszterdamban és Berlinben látható kiállítások – bár azonos koncepción alapulnak – az egyes városokban más-más, helyspecifikus munkákkal egészültek ki, így valójában három különböző Vissza a jövőbe – A 19. század a 21. században kiállításról beszélhetünk, három kurátor nézőpontjából.

A kiállításunkat záró tárlatvezetésen, 2019. március 17-én 17.00 órától Claudia Küssel gondolatait hallhatjuk e rendkívül izgalmas, nemzetközi együttműködésben létrejött tárlat fotográfiai munkáiról. 

marcius-17-2.jpg

Claudia Küssel (1975)
Művészettörténész (Leiden University), a Mai Manó Ház kurátora. 2017 előtt Hollandiában élt és dolgozott, többek között mint a Foam kurátora (2012 – 2015). Több egyéni (Richard Mosse, Noémie Goudal, Puklus Péter, Sara Cwynar) és csoportos kiállítás kurátora (Under Construction, New Positions in American Photography, Sputnik Photos – The Geometry of Imagination). Fő kutatási területei a kortárs fotográfia és a photobook.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés, Vissza a jövőbe – március 17.

A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása