Múzeumpedagógiai foglalkozások a Moholy-Nagy László képeit bemutató kiállításunk ideje alatt

2019. április 10. Mai Manó Ház

Kedves oktatók, diákok és szülők, jelentkezzetek időben, hiszen a Pál Gyöngyi (fotótörténész, fotóesztéta), Trembeczki Péter (fotográfus) és Zách Anita (pszichológus) alkotta múzeumpedagógiai csapatunk ismét egy különleges, és az aktuális kiállításunkhoz kapcsolódó foglalkozással készül. Ma erről olvashattok blogunkon.

Moholy-Nagy László: a „legfiatalabb professzor”, a „zseniális kísérletező”, formatervező, képzőművész és tanár, aki kislányának a következő tanácsot adta: „mindig kell valami fehér területet hagyni a képen.” Imádott tanítani, hitt a kreatív alkotómunkában, az ember teremtő erejében. Ezt a szellemiséget követtük mi is a kiállításához kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásunk összeállításakor: maximumra csavarjuk a kreativitást és teret adunk a kísérletezésnek.
Az inspirációt Moholy-Nagy kollázsai, térhez való viszonyulása, filmes érdeklődése adja a kidolgozott programunkhoz. Ezúttal is az interaktivitásra, a saját élményre, a kreatív erők megélésére és az alkotás közben zajló lelki folyamatok megértésére helyezzük a hangsúlyt. Fotográfiai, művészettörténeti és pszichológiai nézőpontból is közelítünk a kiállítás anyagához. 

A foglalkozásokról további információkat a képre kattintva találsz!

program_fbborito_1920_1080-1.jpg

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása