Lapozd át a Fotóhónap2019 katalógusát!

2019. október 10. Mai Manó Ház

A 2019-től már évenként megrendezésre kerülő Fotóhónap fesztivál ismét egy világhírű alkotóval ismerteti meg a magyar közönséget: a Nobuyoshi Araki életművét bemutató tárlat méltán az idei fesztivál egyik legfontosabb programja. Az országos fotófesztivál minden évben arra is törekszik, hogy a kortárs szcéna legismertebb magyar alkotóit állítsa reflektorfénybe a nemzetközi alkotókkal párhuzamosan, így az idén a külföldi kortárs és a történeti kiállítások mellett közel húsz, kortárs magyar alkotó mutatkozik be a fesztiválon.
Araki a Mai Manó Házban, a Magyar Fotóművészek Szövetségének ösztöndíjasai az Art Market Budapest művészeti vásáron, Perneczky Géza a Capa Központban, a Bauhaus 100 eseménysorozat keretében Kárász Judit életműve a Magyar Fotográfiai Múzeumban lesz látható. Mindezekkel párhuzamosan a fiatal generáció legeredményesebb alkotói közül többen is csatlakoztak a Fotóhónaphoz,így Dobokay Máté az acb Galériában, Vadászi Zoltán és Rajnai Ákos a MyMuseumban, Varga Tamás a B32 Galériában mutatja be legújabb sorozatát. A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója pedig az új tagok bemutatkozó kiállításával csatlakozik a programsorozathoz, a Magyar Fotóművészek Szövetségén belül működő szervezet a legkiválóbb fotográfusok alkotásait mutatja be a 35 év alattiak generációjából.
Külön öröm, hogy idén új kiállítóterek és galériák is csatlakoztak a fesztiválhoz. A Fotóhónap fesztivál látogatószáma tavaly meghaladta a 20 ezer főt, így Magyarország legnagyobb országos fotófesztiváljává vált. - olvashatjuk Baki Péter, a fesztivál igazgatójának köszöntőjét a Fotóhónap katalógusában. 

A Fotóhónap2019 fesztivál október 15-én 18.00 órakor nyitja meg eseményeinek sorát Nobuyoshi Araki: Érzelmes utazás című kiállításával a Mai Manó Házban.

fotohonap2019cover.png

A Fotóhónap2019 programsorozathoz egy 76 oldalas katalógus is készült, melyet most a Mai Manó Ház Blogon elérhetővé teszünk. Lapozd át az online verziót, válassz magadnak kiállításokat és légy részese Te is a Fotóhónap remek programjainak! 

 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása