Légifotó, szelfi és egy fotó inspirálta ékszerkollekció - Fotóbulvár a 21. századból #18

2019. október 19. Mai Manó Ház

Fotóbulvár rovatunkban az elmúlt napok fényképezéshez köthető színes híreit gyűjtjük egy csokorba. Mai bejegyzésünkben Bielik István LMBTQ témájú képei mellett megismerheted a szelfit, amitől kedden lefagyott az Instagram, bemutatjuk Amerika legrégebbi légifotóját, valamint egy elgondolkodtató sorozatot a tökéletlenség elfogadásáról és egy különleges ékszerkollekciót, melyet világhírű fotóművésznők inspiráltak.

Csak elfogadás, semmi extra - A Humen Fesztiválon jártunk - absolutbudapest.blog.hu

Idén új saját programmal készültek a Humen Fesztivál szervezői október 11. és 15. között. Ez egy három témát felölelő fotókiállítás volt, a Ráday utcában található Art 9 Galériában. A kiállítás az elfogadás témájára épült, és legfontosabb üzenete az volt, hogy legyen valaki meleg, leszbikus, transz, roma vagy kerekesszékes, bizonyos szempontból mindenki ugyanolyan, miközben pedig mindenki különböző. Az LMBTQ emberek is a társadalom részei, ezt egyszerűen el kell fogadni. Sőt ez annyira természetes, hogy nem kellene külön témának lenni, hogy ki kit szeret. - számolt be a fesztiválról az Absolut Budapest blogoldala.
A képre kattintva Bielik István fotográfus Senkit sem érdekel sorozatáról is olvashatsz. 

bielik.jpgFotó: Bielik István: Részlet a Senkit sem érdekel című sorozatból

Jennifer Anistontól összeomlott az Instagram - index.hu

A Jóbarátok című sorozat sztárja, az idén 50 éves amerikai színésznő, Jennifer Aniston 2019. október 15-én úgy gondolta, elindítja Instagram-oldalát, ahová első posztként egy szelfit tett ki a 10 éven át futó sorozat szereplőjével. Az azóta már több mint 13 millió(!!!) kedvelést elért képen Aniston Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry és David Schwimmer társaságában látható. - számolt be a hírről az index.hu. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

And now we’re Instagram FRIENDS too. HI INSTAGRAM ��

Jennifer Aniston (@jenniferaniston) által megosztott bejegyzés,

 

Szégyellték és rejtegették: tökéletlen testekről készített gyönyörű képeket a fotós - femina.hu

Az irreálisan hibátlanra retusált képeket látva sokszor valóban nehéz elhinni, hogy igenis, mindenki testén vannak kisebb-nagyobb tökéletlenségek. Ezeket sokan nem tudják elfogadni, és borzasztóan kellemetlenül érzik magukat miattuk. Pedig egyáltalán nem szabadna, hiszen nemcsak természetesek, de gyönyörűek is. A fotós, Waleed Shah bensőséges képein pontosan ezeket örökíti meg: arra kérte alanyait, hogy testüknek azt a részét mutassák meg neki, ami miatt sokáig szégyenkeztek, és amit igyekeztek rejtegetni mások elől. - olvashatjuk a femina.hu oldalán.
A képre kattintva Waleed Shah további képeit is megismerheted. 

waleed.jpgFotó: Waleed Shah

159 éve készült Amerika legelső légifotója - petapixel.com

Az 1825. február 10-én New Hampshire-i Francestownban született James Wallace Black elinte festőként dolgozott, de idővel a fényképezés kezdte el jobban érdekelni. Két évvel azután, hogy a francia fotós, Gaspard-Félix Tournachon (közismert nevén Nadar) 1858-ban elsőként készített légi felvételeket Párizsról, Black is szeretett volna egy hőlégballonból fényképezni. Ebben Samuel Archer King sietett a segítségére, aki a Queen of the Air nevű hőlégballonjával navigálta Blacket Boston fölé, ahol közel 366 méter magasságban nyolc felvétel is készített, de a nyolc fénykép közül csak egy sikerült. A fotográfus „Boston, ahogy a sas és a vadliba látja” címet adta a képnek. Mivel Nadar képei eltűntek, ezért ez a fénykép a legrégebbi, épségben fennmaradt légifelvétel.
A képről a CBS Sunday Morning adása is beszámolt, a videót a képre kattintva tekintheted meg.  

black1860.jpegFotó: James Wallace Black: Boston, 1860. október 13. (metmuseum.org)


Viselj Cindy Sherman, Catherine Opie munkát a füledben! - PUNKT

A Gagosian, a világ egyik legnagyobb, legbefolyásosabb galériája, amely, nem mellesleg pár napja nyitotta meg Párizsban a Hantai Simon munkáinak szentelt kiállítást, merész, de valószínűleg üzleti szempontból precízen kidolgozott lépésre szánta el magát. Cindy Sherman, Catherine Opie fotói alapján elkészített ékszereket fognak - igaz korlátozott ideig - , árusítani New Yorki boltjukban. - olvashatjuk a Punkt oldalán.
A képre kattintva az ékszerkollekció további darabjait is megtekintheted.

punkt1.pngBalról jobbra: Cindy Sherman, Catherine Opie és ismét Cindy Sherman kámea. Fotó: © W Magazine


Jövő héten újra jelentkezünk, addig is nézz körül a korábbi posztjaink között! Fotóbulvár rovatunk korábbi részeit ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása