Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Abszurditás és erotika - Batarita táncelőadása a Mai Manó Házban (2019. december 4.)

2019. december 02. Mai Manó Ház

Batarita LÜKTETÉSED című, abszurditással és erotikával átszőtt szólója először 2018-ban Tokióban került bemutatásra, majd itthon, 2019-ben a Nemzeti Táncszínházban, amelyet Dél-Koreában és Sanghajban több nemzetközi vendégszereplés előzött meg. Nobuyoshi Araki Érzelmes utazás című kiállításához kapcsolódóan a darab egy különleges, átdolgozott részletét láthatják a nézők.
A távol-keleti mozgásművészetekből, rituálékból és filozófiai irányzatokból inspirálódó, egyedi, karakteres mozgásvilágot kidolgozó koreográfus legújabb darabja számos érzékeny rétegbe enged betekintést. Középpontjában a női test, és annak végletes megnyilvánulásai állnak, a finom és vad szexualitás, a fény és az árnyék felé törő sebzett vad vergődése. Állapotok, állapotváltozások, átmenetek, párhuzamok. Batarita mindig is kutatta a test, a lélek és a szellem lehetséges állapotváltozásait, a szilárd, folyékony és légnemű határmezsgyéit, ahol lényünk az életúton folydogálhat, elménk a végtelenbe szublimálhat. A darab egy megszűnni nem akaró pulzálás, egy erő-tenger, ciklikus áramlás, fel- és leirányuló viharspirál.

A képre kattintva a Fidelio egy korábbi interjúját találod Bataritával, a világjáró butohtáncossal és koreográfussal.

batarita.jpegFotó: Shinya Taguchi: Batarita

Batarita a Magyar Táncművészeti Főiskola koreográfus szakán végzett, a lengyelországi Kaliszban megrendezett XI. Nemzetközi Kortárs Táncfesztiválon elnyerte a legjobb koreográfusnak járó díjat, majd sorra kapta meg a legjelentősebb nemzetközi, kultúrával foglalkozó szervezetek, többek között az Asia-Europe Alapítvány (Thaiföld), DanceWeb (Ausztria) és a Japán Alapítvány (Japán) alkotói ösztöndíjait. 2006-ban, Bangkokban meghívott vendégművésze volt a thai király születésnapjára rendezett ünnepségnek. 2001-től rendszeresen koreografál, tanít, szóló és koprodukciós alkotásaival számos külföldi országban jelen van. Itthon 2004-től a Nemzeti Táncszínház ad otthont a bemutatóinak. 

araki_tarlatvezetes_fb_event_cover_1920x1080_dec4_ii.png

A program kizárólag 18 éven felülieknek szól.
Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu, e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Táncelőadás, Érzelmes utazás – december 4.
Az előadáson a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt, amellyel a tárlat is megtekinthető. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása