Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Válogatás Nobuyoshi Araki provokatív képeit bemutató fotóalbumaiból

2019. december 16. Mai Manó Ház

Nobuyoshi Araki 1971-ben készítette el az Érzelmes utazás című sorozatát, amelyben a felesége, Yoko portréja rajzolódik ki a nászútjukon készült, személyes és intim hangvételű képeken keresztül, amelyről az azonos néven közreadott, saját kiadású és sokszorosítású album tanúskodik. 1974-ben részt vett a tokiói Modern Művészeti Múzeum tizenöt kortárs fotóst bemutató tárlatán, ami megalapozta hazai ismertségét.
Az elmúlt évtizedekben Nobuyoshi Araki képeivel többszáz fotóalbum jelent meg, ezek közül néhány a Mai Manó Könyvesboltban is megvásárolható, ma ezekből válogattunk.

Nobuyoshi Araki: Impossible Love - Vintage Photographs
Kiadó: Steidl/C/O Berlin, 2019
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 368 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9783958295537
Ár: 14.900,- Ft. 

araki-impossible-love.jpgFotó: Mai Manó Ház

Ez a könyv Nobuyoshi Araki korai Tokióról készült sorozatát egyesíti a legújabb polaroid kollázsaival és a most előhívott diapozitívokkal, amelyek megmutatják a névtelenség és az intimitás, a köz- és magánszféra, valamint a valóság és az álom közötti ellentmondásokat. Napjainkban Araki az egyik legbefolyásosabb és legszélesebb körben vitatott művész, aki a meztelenség, a szexualitás és a test valósághű és radikális ábrázolása miatt vált világhírű fotográfussá. Nan Goldinnal, Larry Clarkkal és Borisz Mihajlovval együtt Araki az intim, szubjektív fényképezés egyik úttörője. Az 1940-ben Tokióban született Nobuyoshi Araki a reklámszakmában dolgozott, miután befejezte a fotós és filmes tanulmányait a tokiói Csiba Egyetemen, majd az 1960-as évek közepétől kizárólag a fényképezésnek szentelte életét. Araki életművét átfogják a nők erotikus portréi, a beállított csendéletek, a növények képei, a mindennapi élet dokumentarista ábrázolásai, az építészeti fotózás, valamint a saját és elhunyt feleségének, Yokónak naplóba foglalt képei.

Nobuyoshi Araki, Hi-Nikki (Non Diary Diary)
Kiadó: Thames&Hudson, 2017
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 500 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9782869251250
Ár: 13.900.- Ft. 

araki-hi-nikki.jpgFotó: Mai Manó Ház

A Fondation Cartier pour l’art contemporain harmincadik évfordulójuk alkalmából 2014-ben felkérte a híres japán fotóst Nobuyoshi Arakit, hogy készítsen minden nap fényképet és hetente publikálja a weboldalán. Araki 2014 márciusától májusig több mint 1250 színes fényképet készített Tokióról, fiatal nőkről, érzéki csendéletekről, valamint Kabuki-cho kerületében található kis bárokról és éttermekről. Nobuyoshi Araki, Hi-Nikki (Nem Napló Napló) egy gazdag digitális projekt krónikája, amely arra invitálja az olvasót, hogy merüljön bele e termékeny művész mindennapi életébe.

Araki (Photofile)
Kiadó: Thames&Hudson, 2007
Kötés: puhatáblás
Oldalszám: 144 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9780500410912
Ár: 4.900.- Ft. 

araki-photofile.jpgFotó: Mai Manó Ház

A japán fotográfus és művész Nobuyoshi Araki provokatív képeiről ismert. A Shunga, az Edo-korszak erotikus művészete (1603 – 1867), valamint a kortárs kultúra szórakoztató képei befolyásolták Araki munkájának nagy részét, ami olyan tabutémákkal foglalkozik, mint a szex, a meztelenség és a halál. A régi Tokió költői jeleneteitől a modern japán szubkultúráig terjednek Araki témái, az egzotikus virágok érzéki képeitől kezdve a kimonóba öltöztetett, megkötözött nők erotikus fényképéig. Ez a kiadás áttekinti és visszatükrözi Araki rendkívüli munkásságát, a sokkolótól a fenségesig.
A Photofile sorozat a világ legnagyobb fotósainak a legjobb munkáit gyűjti össze. Szép és sorozattá gyűjthető könyvek készülnek a legmagasabb színvonalon, minden kötet hatvan teljes oldalú reprodukciót tartalmaz, kiváló minőségben nyomtatva, bevezetéssel és teljes bibliográfiával. A sorozat elnyerte a New York-i Nemzetközi Fotográfus Központ első díját a kiemelkedő fényképészeti könyv kategóriában.

Araki: Tokyo Lucky Hole
Kiadó: Taschen, 2015
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 704 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9783836536722
Ár: 6.990,- Ft. 

araki-tokyo-lucky-hole.jpgFotó: Mai Manó Ház

Ez a sorozat Kiotó közelében 1978-ban egy teljesen hétköznapi kávézóban kezdődött el, melynek pincérnői nem viseltek fehérneműt az átlátszó harisnya és a miniszoknya alatt. Ahogy ez a hír elterjedt, hasonló kávézók bukkantak fel az ország egész területén.
A kávézók előtt sorakoztak azok a férfiak, akik azt remélték, hogy ha a szokásos ár háromszorosát fizetik ki egy kávéért, amit egy fehérnemű nélküli fiatal lány szolgál fel nekik, egy óvatlan pillanatban remélhetőleg a szoknyájuk alá látnak. Néhány éven belül új őrület bontakozott ki, a fehérnemű nélküli masszázs klub. A vendégek közötti rivalizálás miatt ezek a szalonok egyre bizarrabb szolgáltatásokat kezdtek el kínálni: az ügyfelek a kabinfal lyukain keresztül leskelődhettek, miközben a meztelen lányok halottnak tettették magukat, és így lett ez az egész tér a fetisiszták számára egy végtelen vonatozás a különféle szerepjátékokkal.
Egyre több, a tokiói klubhoz hasonló hely nyílt, amelyet Lucky Hole-nak neveztek el. Ennek a működése nevetségesen egyszerű volt: az ügyfelek a fal egyik oldalán voltak, a másik oldalon pedig a lányok és közöttük volt egy elég nagy lyuk ahhoz, hogy a férfiak nemi szerve átférjen rajta.
Nobuyoshi Araki gyakran látogatta meg a tokiói Sindzsuku környéki szexklubokat, miközben folyamatosan fényképezett a helyszínen. Egészen addig, míg Japán szexiparának aranykora egy új, a szórakoztatóipari vállalkozások ellenőrzéséről és fejlesztéséről szóló törvény elfogadása miatt 1985-ben véget nem ért.
A Tokyo Lucky Hole több mint 800 fotón keresztül dokumentálja Araki lencséjén keresztül ezeknek a kluboknak a mindenki számára elérhető szabad szellemét.

A blogposztban szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetsz:
Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása