Férfiaktok női szemmel, egy autista kisfiú képei és jéghegyek alulnézetből

2020. március 23. Mai Manó Ház

Bár a Mai Manó Ház a koronavírus terjedésével összefüggésben meghozott intézkedésekkel összhangban március 31-ig biztosan zárva tart, ezért amint láthatjátok online felületeinken most még aktívabbak vagyunk.
Ismét összegyűjtöttük az elmúlt napok legérdekesebb fotós híreit. Rövidhíres ajánlónkban ma is a fényképezéshez, fotótörténethez, fotóművészethez kapcsolódó témákat ajánlunk figyelmetekbe, melyek révén talán egy kicsiit ki lehet szakadni a koronavírus-hírek nyomasztó világából.

iceberg-underwater-tobias-friedrich-3.jpgFotó: Thomas Friedrich: Grönland © Tobias Friedrich
  • A My Modern Met a német származású Tobias Friedrich fotográfus képeiből állított össze egy válogatást, akit még gyerekként ihlettek meg Jacques Cousteau kalandjai. A legjobb víz alatti fotográfus díját is elnyert Friedrich 2007-ben kezdett el fényképezni és ezúttal Grönland jéghegyeit mutatja be sorozatában. Friedrich lenyűgöző fényképei lehetőséget nyújtanak a jéghegyek különféle formáinak, méretének és textúrájának felmérésére is. 

  • Moholy-Nagy egyik fotogramja a legdrágább tétel a Sotheby’s áprilisi árverésén – olvashatjuk a Punkt oldalán. A Sotheby's a napokban jelentette be a közelgő fotográfiai témájú árverését. A katalógusban Roger Fenton a krími háborúban, 1855-ben készített sónyomata is szerepel, amelyről úgy tartják, hogy ez az egyik legkorábban készült háborús fénykép. Az eladásra szánt képek készítői között magyar származású, világhírű fotográfusok képeit is megtalálhatjuk. Mivel az aukción online is részt lehet venni, a Sotheby’s oldalán már most nyomon követhető az egyes tételekre leadott legmagasabb ár, bár természetesen ezek az adatok folyamatosan változnak. A Sotheby’s április aukciójának katalógusát a Punkton lapozhatod át

  • A #maradjotthon kampányt támogatva - a Punkt mellett - az Observer szerkesztő is figyelmünkbe ajánlanak 5 olyan virtuális kiállítást, melyet otthonról is élvezhetünk.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Trafic

Anthony Schmidt Fan Page (@anthony_ryan_schmidt) által megosztott bejegyzés,

 

  • Anthony Schmidt egy 12 éves autista kisfiú, aki a Kickstarter segítségével 42000 dollárt gyűjtött össze, hogy az iPhone-nal készült képeiből egy fotóalbumot adhasson ki. Schmidt szenvedélye az, hogy autómodelleket fényképezzen úgy, hogy azok életnagyságúnak, valósághűnek tűnjenek. A kisfiú először anyja iPhone-jával kezdett el fényképezni, majd egyre bonyolultabb kompozíciókat talált ki. Ezek a képek gyorsan népszerűvé váltak a közösségi médiában, követők ezreit szerezte Instagram oldalán, ahol már több 2200 felvételét osztotta meg

  • A Guardian fotórovatában mutatták be az Egyesült Királyság Nemzeti Parkjai és a Campaign for National Parks közös fotós versenyének nyerteseit. A „természet ihlette” témájú versenyre körülbelül 1700 kép érkezett. A fődíjat Peter Stevens 2019 júliusában készült felvétele kapta. 

  • Kihirdették az Amateur Photographer of the Year verseny nyerteseit. A legjobb amatőr fotográfussal egy interjú is készült és az első négy helyezett képeit is megismerheted.

molly_matalon002.jpgFotó: © Molly Matalon
  • Férfi aktok női szemmel – A VICE oldalán Molly Matalon When a Man Loves a Woman című sorozatának és fotóalbumának képeit találod. Az interjúból megismerhetjük Matalon célját és azt, hogy mi inspirálta sorozat elkészítésében. 

  • A Phoblographer szerkesztője állított össze egy listát 2020 legjobb fotográfiai témájú weboldalaiból. A 12 honlapot tartalmazó listán az első három helyén az alábbi oldalak szerepelnek: The Art of Photography, The British Journal of Photography és az Artsy. A teljes listát ITT találod.

  • 12 otthon is megvalósítható fotótémát javasolnak a Digital Camera World magazin szerkesztői azoknak a fotográfusoknak, akik a karantén miatt otthonukban ragadtak. 

Hogy minél érdekesebb híreket mutathassunk nektek, ennek a rovatnak a szerkesztésében a Ti segítségetekre is szükségünk lesz. Örömmel vesszük, és ezúton is köszönjük, ha a blog (kukac) maimano (pont) hu e-mail címre küldtök nekünk linkeket.

Hamarosan újra jelentkezünk, addig is nézz körül a korábbi posztjaink között! Fotóbulvár rovatunkat ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása