A divatfényképezés története 180 képben (A Mai Manó Könyvesbolt ajánlója)

2020. november 20. Mai Manó Ház

A divatfotózás a vágyainkat és a fantáziánkat közvetíti arról, hogyan mutatjuk meg magunkat a világnak, ám eközben a kultúránk és társadalmunk folyamatosan változó értékeit is tükrözi. A Fashion Photography: The Story in 180 Pictures című kötet 180 kép segítségével azt vizsgálja, hogy a divatfotózás milyen mély hatást gyakorolt ránk az elmúlt nyolc évtizedben, bemutatva annak fejlődését és történetének legizgalmasabb pillanatait.
A múlt összes fontos divatfotósának munkája mellett, a napjainkat meghatározó kortárs alkotókkal együtt, köztük Richard Avedon, Horst P. Horst, William Klein, Helmut Newton, Guy Bourdin, Steven Meisel, Corinne Day és Juergen Teller képei által egy átfogó anyag tárul elénk.
A könyv szerkesztője, Eugénie Shinkle a bemutatott képek segítségével nagyszerű pillanatokat tár fel a divatfényképezés történetéből, és megmutatja többek között azt is, hogy a divatfotózás hogyan indult virágzásnak a magazinok megjelenésével, hogy a befolyásos művészeti igazgatók hogyan működtek együtt a fotósokkal, és hogy a divatfotósok miként táplálkoztak egymás ötleteiből.
Ez a 272 oldalas album, amely önmagában is egy gyönyörű kiadás, mindenki számára alapmű, akit érdekel a divatfotózás története. 
Az album lapjaiból a galériában találsz egy válogatást.

(forrás: maimano.hu; the-dots.com)

Fashion Photography: The Story in 180 Pictures
Kiadó: Aperture, 2017
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 272 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9781597113632 

 

Az album árát és a e-mail címet, ahol a rendelésed leadhatod, ezen a linken találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása