Body. A test ábrázolása a fotóban. (A Mai Manó Könyvesbolt ajánlója)

2020. december 01. Mai Manó Ház

A szelfik és a Photoshop világában az emberek testképe soha nem volt még ennyire központi helyen a populáris és kulturális párbeszédben. Fényképészeti szempontból a Body című album 360 színes illusztrációja egy mérföldkő az emberi test újradefiniálásában és ábrázolásában, hiszen a test fényképpel való rögzítése nagyobb szerepet kap napjainkban, mint valaha.
Nathalie Herschdorfer kurátor és művészettörténész olyan – főleg a XXI. században készült – fotókat válogatott ebbe a kiadásba, amelyek az emberi testtel való kapcsolatunkat mutatják be. Ez a kiadvány a művészi fényképezés legkiválóbb neveit sorakoztatja fel, többek között Bettina Rheims, Lauren Greenfield, Cindy Sherman, Wolfgang Tillmans, Daido Moriyama, Viviane Sassen és Sally Mann fotográfusokét, és emellett olyan divatfotósokat is kiemel, – mint például Solve Sundsbo és Daniel Sannwald –, akiknek munkái szintén formálták az emberi testről alkotott nézetünket.
A nagy alkotók mellett, több olyan képet is tartalmaz a Body című album, amely feltárja az emberi forma számos megnyilvánulását, valamint ismerteti a testről készült képek felhasználását, megosztását és megváltoztatását az elmúlt 25 évben. Ennek eredményeként a testünkkel fennálló összetett és gyakran paradox kapcsolat megragadásáról, a kíváncsiságról, a fantáziánkról és a valóságról szól ez a kötet, melyet David Sander pszichológus professzor a saját testünk neurológiai megjelenítését tárgyaló Ph.D. esszéje egészít ki.

A Body című, 432 oldalas nagyméretű fotóalbum képeiből a galériában találsz egy válogatást. A könyv a Mai Manó Könyvesbolt elérhetőségein rendelhető meg.  

(forrás: maimano.hu; thamesandhudson.com)

A Mai Manó Könyvesbolt további karácsonyi ajándékötleteiből ITT találsz egy válogatást.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása