Egy újabb fotóalbum került elő, melyen Hollywood legnagyobb sztárjaival pózol egy ismeretlen férfi

2021. február 15. Mai Manó Ház

Szinte pontosan egy évvel ezelőtt jelent meg egy érdekes hír az Opnieuw & Co használtruhabolt Facebook oldalán, ahol az alábbi szöveggel osztottak meg néhány képet:

„Egy fotóalbum tulajdonosát keressük, mely a mortseli üzletünkbe 2020. február 6-án, csütörtökön érkezett. Az album sok képet tartalmaz egy hölgyről, aki minden képen egy-egy hollywoodi sztárral szerepel. Úgy gondoljuk, hogy ez az album véletlenül került hozzánk, ezért keressük a könyv tulajdonosát.”

Az online közösség azonnal kutatni kezdett és viszonylag hamar megtalálták, hogy ki a rejtélyes nő a képeken. Nemrég a Bored Panda oldalán jelent meg egy hír, ami kísértetiesen hasonlit az egy évvel ezelőtti esetre. Ám ezúttal nem Hollandiában találták az albumot, és a képeken nem egy nő, hanem egy férfi pózol a hollywoodi hírességekkel.

Ezt a csodálatos kollekciót egy tehetséges texasi képzőművész és fotókereskedő, Dan Barry találta meg. Barry 2016-ban hagyott fel vállalati munkájával, hogy teljes idejét a médiaművészetnek szentelje.

"Nem tartott sokáig, hogy rájöjjek arra, hogy a megtalált fotók vétele és eladása jól hoz a konyhára. Öt évvel ezelőtt abbahagytam a vállalati munkámat (több mint 20 évig ugyanannál a cégnél dolgoztam), hogy több időt szentelhessek a művészetemnek. A fotókereskedelem pedig a pénzkeresés jó módjává vált a kiállítások és az értékesítések közötti számláim kifizetésére."

Ezeken a privátképeken - amelyek negyedszázaddal ezelőtt, 1994-ben készültek - egy egyelőre ismeretlen srác mozgalmas életébe pillanthatunk bele. Amióta januárban megtalálták a fényképeket, kiderült, hogy azok Tina Brown "The New Yorker Goes to the Movies" rendezvényen készültek 1994. március 14-én, a Los Angeles-i Bel-Air Hotel épületében. 
Barry nem bánja, hogy nem derült még ki, hogy ki van a képeken, mert az azokon szereplő fiatalember kilétének ismerete elősegítené a történet befejezését. Barry folyamatosan keres inspirációkat, amelyet saját művészetében felhasználhat, és kutatás közben érdekes és értékes gyöngyszemeket talál, mint például ez a hírességek fotógyűjteménye.

A fotóra kattintva a talált fotóalbum képeiből találsz egy válogatást.  

(forrás: boredpanda.com)

Erik Kessels - akinek gyűjteményét már a Mai Manó Házban is bemutattuk - talált képekkel dolgozik, melyekre többnyire bolhapiacok rejtett kincsei között bukkan. A világ legfurcsább családi fotóalbumainak képeiből ITT találsz egy válogatást. Kessels magyar nyelven is elérhető előadását, melyben a talált képekről, és azok történeteiről is mesél, ezen a linken lehet megtekinteni. A videó meegtekintését csak felnőtt olvasóinknak ajánljuk.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása