Ők nyerték a legrangosabb hazai fotográfiai szakmai díjat

2021. március 15. Mai Manó Ház

Az emberi erőforrások minisztere 2021. március 15-e alkalmából, kiemelkedő fotóművészeti, fotóriporteri tevékenysége elismeréseként Balogh Rudolf-díjban részesítette Eifert Jánost, a Magyar Fotóművészek Szövetsége tagját és Szatmári Gergely DLA fotográfust. - számolt be elsőként a hírről a Punkt online fotográfiai magazin

„A jó fénykép nem csupán az esztétikai és technikai szabályok betartása következtében jó, hanem mert azon túl mondanivalójával, tartalmával képes megragadni az ember figyelmét. Ha ez megtörténik, valószínű, hogy a képnek van ereje” – mondja Eifert János, immár Balogh Rudolf-díjas fotóművész, akinek képeit a fotóra kattintva ismerheted meg. 

2010_eifert_hatakt.jpgFotó: Eifert János: Hátakt, 2010 © Eifert János

Szatmári Gergely 1990-ben diplomázott a Magyar Iparművészeti Főiskola, fotográfia szakán. A kilencvenes évektől fotográfusként számos, jelentős nemzetközi reklám- és kreatív ügynökségnek dolgozott különböző reklámokon, promóciókon. 2014-től a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán dolgozik, egyetemi docensként. 2010-ben jelent meg Meadowlands és 2012-ben az American Idler című albuma, 2017-ben a Nálunk/Villanások című könyve, amelyet Fabricius Gáborral közösen készített. Munkáit – melyek jelentős köz- és magángyűjteményekben találhatóak – számos egyéni és csoportos kiállításon mutatták be itthon és külföldön. 
Szatmári képeiből a fotóra kattintva találsz egy válogatást. 

szatmari_gergely.pngFotó: Szatmári Gergely: Meadowlands, részlet a sorozatból © A művész jóvoltából

GRATULÁLUNK!

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása