rögtön(zött) PORTRÉK I. – instARC projekt

2016. február 04. Mai Manó Ház

„Akad néhány tucat megszállott ember, aki fittyet hányva a digitális úthenger mindent eltipró nyomulásának, roppant korszerűtlen anyagokra fényképez, mind a mai napig. Ezt a laza csoportosulást – melyet tulajdonképpen csak a választott fotózási forma, és az instant nyersanyag (ha valakinek úgy jobban bejön, hát a Polaroid) miatt – hívják instARTnak. És ha instant nyersanyagra portrékat készítenek, mint a jelen kiállítás-párban, akkor logikus ugye a munkacíme a két kiállításnak: instARC. Ismert és nagyon ismert szerzők mellett új tehetségek is szerepelnek munkáikkal a Mai Manó Galériában és a K11 Művészeti és Kulturális Központban megnyíló tárlatokon. Nézzék meg mindkettőt, döntsék el, van-e létjogosultsága a ma fotóművészetében a különféle eljárásoknak, különféle technikáknak, különféle stílusoknak. És ha igen a válaszuk, akkor velem biztos nem fognak vitatkozni. (ezen)” (Kincses Károly) 

komlos_gabriella_casa_nova_2011.jpgFotó: Komlós Gabriella: Casa Nova, 2011

Az instARTcsoport felhívására, tagjain kívül több kortárs fotográfus csatlakozott a projekthez, bemutatva az instant fotográfia hazai keresztmetszetét egy tematikus kiállítás keretein belül. Nem titkolt cél a portréfotó klasszikus értékei mellett a határok feszegetésével és az instant fotográfia speciális eszközeivel új értékek létrehozása. A Mai Manó Házban megrendezett kiállítás 2016. február 28-ig ingyenesen látogatható.

A kiállításhoz kapcsolódva a Facebook oldalunkon februárban a polaroid fényképezés a témánk.

kolozsi_bea_anyak_napi_diptichon_2012.jpgFotó: Kolozsi Bea: Anyák napi diptichon, 2012

kovacs_endre_variaciok_polaroidra_david_bowie_emlekere.jpgFotó: Kovács Endre: Variációk Polaroidra (David Bowie emlékére), 1988/2016

gombos_lajos_bruno_i_martfu_1998.jpgFotó: Gombos Lajos: Brúnó I., Martfű, 1998

gombos_lajos_bruno_ii_martfu_1998.jpgFotó: Gombos Lajos: Brúnó II., Martfű, 1998

mucsy_szilvia_kettos_portre_1996.jpgFotó: Mucsy Szilvia: Kettős portré, 1996 

(forrás: maimano.hu)

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása