Photography Speaker Series

2012. január 15. Mai Manó Ház

Angol nyelvű Fotográfiai Előadássorozat

A Fotóművészeti Szabadegyetem sikerén felbuzdulva, a Magyar Fotográfusok Háza úgy döntött, hogy a magyar nyelvű sorozat folyatatása mellett 2012-ben angol nyelven is indít előadássorozatot a fotográfiát kedvelő, az iránt érdeklődő idegen ajkú és az angol nyelvet ismerő-beszélő közönségnek. A sorozat első félévében a fotóművészet különböző területeiről hívunk meg előadókat, hogy azok szakmai ismereteiket és tapasztalataikat megosszák az érdeklődőkkel, tárgyalva, többek között, a magyar és nemzetközi fotográfiát, a történeti és intézményi lehetőségeket és perspektívákat, valamint a művészi törekvéseket és kilátásokat történeti, kurátori, s egyéb szempontokból kiindulva.

 

 


Első előadás:

2012. január 30. 18:00 óra, Mai Manó Ház Napfényműterem

Photography - Hungary's Greatest Export? (Fotográfia - Magyarország legnagyszerűbb exportcikke?)

Colin Ford, a National Museum of Photography, Film & Television (most National Media Museum), Bradford, UK alapító igazgatója, valamint a londoni Royal Academy of Arts-ban idén megrendezett Eyewitness, azaz Szemtanú című, a XX. század legjelentősebb magyar fotográfusainak munkáit bemutató fotókiállítás egyik kurátora

 

Jegyek: 1000 HUF felnőtt, 500 HUF diák-nyugdíjas

 

Az előadásra jegyek válthatók a Magyar Fotográfusok Háza irodájában hétköznap 11 és 17 óra között, valamint a Mai Manó Könyvesboltban hétvégén 11 és 19 óra között.

További információ: vivien.boronyak@maimano.hu; 06 1 476 2667.

 

 

 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása