Linkajánló - Vadetető (webkamera)

2013. február 06. Mai Manó Ház

George Shiras III fotóit még tavaly szeptemberben mutattuk be blogunkon, ma pedig linkajánló rovatunkban merül fel újra a neve. Shiras a huszadik század elején a természetfotózás egyik kiemelkedő alakja volt; nevéhez kötjük a világ legelső természetes környezetben, villanófényben, éjjel elkészített állatfotóját is. Ezt a fotót ITT találjátok.

Mai bejegyzésünkben Shiras egyik híres fotója után (mely két albínó szarvast ábrázol), több mint száz évet ugorva egy észtországi webkamera linkjét ismerhetitek meg, ahol az erdőben felszerelt kamera élő képet és hangot is ad egy vadetető mozgalmas életéről. 

shiras3d.jpgFotó: George Shiras III: Two Albino Deer, Grand Island, Michigan, c. 1906
(forrás: nationalgeographic.com) 

A kamerát éjszaka is érdemes nézni, mert a helyszínen világítás is van, ami az ott elsétáló állatokat úgy tűnik egyáltalán nem zavarja. A webkamerák működését az észt Oktatási Minisztérium által 1993-ban alapított non-profit szervezetnek az EENet-nek (The Estonian Education and Research Network) köszönhetjük. 

Az élő közvetítéshez KATT a képre! 

Screenshot5.png

 

UPDATE

Nemrég az index.hu oldalán jelent meg egy cikk egy magyar etetőről, ahol élőben lehet figyelni a parlagi sasok jászsági téli etetőjének történéseit. 

parlagisaseteto.png[Az online közvetítésért kattints a fotóra!]

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása