Kép-párok #45

2013. április 07. Mai Manó Ház

1933. április 6-án ért véget a tizenhárom éven át tartó szesztilalom. Azóta ezen a napon ünneplik az amerikaiak a sör napját, New Beer's Eve-et (a szójáték a szilveszterre, vagyis New Year's Eve-re rímel, és nagyjából annyit tesz, az új sör előestéje). A változás április 7-én lépett érvénybe, de hatodikán este Amerika-szerte már tízezrek várakoztak a kocsmák előtt, hogy 13 év után az első legális sörüket megihassák – ezért ünneplik ma is hatodikát, a nagy nap előestéjét az amerikaiak. - írta tegnap az index.hu.
Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyek hasonló témában készültek vagy olyat, amelyeken neves fotóművészek egymás munkáira reflektálnak. Mai bejegyzésünkben a szesztilalom idején tartott tüntetések két fotóját mutatjuk be, melyeket többek közt az Amazon.com is árulja. 

wwb_1931.jpgFotó: Labor union members in Newark, New Jersey march against Prohibition, carrying signs that read,
"We Want Beer," October 31, 1931.  

wwb1933.jpgFotó: Women turn out in large numbers for the anti-Prohibition parade and demonstration in Newark, N.J., October 28, 1932. More than 20,000 people took part in the mass demand for the repeal of the 18th Amendment.
AP Photo 

(forrás: wallchan.com, bu.edu)

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása