Variációk – Nyár (A nap fotója)

2014. augusztus 02. Mai Manó Ház

Júliusban strandolós, napozós fotókkal kezdtük a napot, hiszen a Facebook oldalunkon található NAP FOTÓJA rovatunk témája a nyár volt. Blogunkon is sok nyári sorozatot láthattatok, egyik kedvencetek Variációk rovatunkban az a fotósorozat lett, ahol a fotótörténet ismert és kevésbé híres alkotóinak – mint pl. Weegee, Leonard Freed vagy éppen Charles Pratt - tűzcsapos képeiből válogattunk, de az 1925-ben készült óriási panorámafotót bemutató bejegyzésünket is nagyon szerettétek.
A heti kedvenceket minden héten hétfőn, éjfél után pár perccel a HÉT FOTÓJA rovatunkban találtátok, mai bejegyzésünkben pedig azokat a képeket láthatjátok, amik bár nagy népszerűségnek örvendtek Facebook rajongói oldalunkon, de a lájkok száma alapján mégis lemaradtak a HÉT FOTÓJA titulusról. 

nyar_001.jpgFotó: Edwin Levick: Újságárus gyerekek hűtik magukat New Yorkban, 1916. április (National Geographic)

nyar_002.jpgFotó: Herbert E. French: Bill Norton, a strandfelügyelő egy fürdőzőn mérőszalaggal ellenőrzi a távolságot a fürdőruha széle és a térd között, Washington DC, 1922 (National Photo Company Collection-Library of Congress)
nyar_003.jpgFotó: Siófok, strand, 1922 (fortepan.hu - orig: Jurányi Attila) 
nyar_004.jpgFotó: Jacques Henri Lartigue: Coco, Hendaya, 1934. © Francia Kulturális Minisztérium/AAJHL
nyar_005.jpgFotó: J. Baylor Roberts: Spencer, Tennessee, 1939 (National Geographic)

(forrás: natgeofound.tumblr.com; fortepan.hu; loc.gov.com)

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása