Variációk - Család

2014. szeptember 30. Mai Manó Ház

Szeptemberben az Indafotóval közösen kiírt Generációk együtt fotópályázatunkhoz kapcsolódóan a Facebook oldalunkon található NAP FOTÓJA rovatunkban a család volt a témánk. A korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is igyekeztünk a blogunkra az adott témában válogatni bejegyzéseket. Így többek között megtudhattátok, hogy melyik űrhajós hagyta a Holdon a családjáról készült képet, de azt is, hogy mi lett a sorsa Dorothea Lange világhírű fotójának főszereplőivel. Hűséges olvasóink számára az is kiderült, hogy a vietnámi háborúban készült Pulitzer-díjat nyert fotó egy korszak jelképe lett, és a fotótörténet egyik legdrágább családi fotóját 1953-ban készítették Olaszországban. Variációk rovatunkban a fotótörténet leghíresebb ikerportréiből válogattunk és egy pedofíliával vádolt családi fotósorozatot is bemutattunk, melyet Sally Mann készített. A klasszikus családi képeket a Hemingway család fotóalbumáról szóló posztban, a világhírű emberekről készült családi portrékat pedig ebben a bejegyzésben találhattátok.

A Facebook oldalunkon található NAP FOTÓJA rovatunk heti kedvenceit minden héten hétfőn, éjfél után pár perccel a HÉT FOTÓJA rovatunkban találtátok, mai bejegyzésünkben pedig azokat a családi fényképeket láthatjátok, amik bár nagy népszerűségnek örvendtek Facebook rajongói oldalunkon, de a lájkok száma alapján mégis lemaradtak a HÉT FOTÓJA titulusról. 

HPRobinson.jpgFotó: Henry Peach Robinson: Fading Away, 1858.
© National Media Museum, Bradford/Science & Society Picture Library 

JThompson.jpgFotó: John Thompson: London, 1870-es évek

NLeen.jpgFotó: Nina Leen: Az Ozark család (öt generáció), 1948. július 26. (Life)

RCapa.jpgFotó: Robert Capa: Pablo Picasso with his son Claude in Golfe Juan, 1948. (Magnum Photos)

JRossler.jpgFotó: Ladislav Roller: Anyák napja Pozsonyban, 1939 (fotomuveszet.net)

DArbus.jpgFotó: Diane Arbus: Eddie Carmel, a zsidó óriás bronxi otthonában, 1970

JOlson.jpgFotó: John Olson: Joe Cocker édesanyjával, 1970. Time & Life Pictures/Getty Images

JLStanfield.jpgFotó: James L. Stanfield: Idős házaspár pózol évtizedekkel korábban készült portréjuk előtt, Virginia City, Nevada, Szeptember 1975. (National Geographic)

MZoltan.jpgFotó: Molnár Zoltán: Roma portrék, Kiskapus, Erdély, 2006.

A pályázati gyűjteményt ma éjfélkor lezárjuk, ne maradj le, indulj Te is a százezer forintos fődíjért!
A részletes kiírást ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása