Fotóutca Fesztivál a Nagymező utcában - 2014. október 9-12.

2014. október 07. Mai Manó Ház

2014. október 9-12. között meghosszabbított nyitva tartás mellett, belépődíj nélkül, egész nap ingyenes programokkal várjuk a fényképezés, a fotográfia iránt érdeklődőket a Nagymező utcában, a Capa Központban és a Mai Manó Házban a CAFé Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál alatt. Úgy tűnik az időjárás is kedvezni fog a fotográfia kedvelőinek, így a hétvége nagyszerű programnak ígérkezik. A Mai Manó Házban és a Capa Központban megrendezett kiállítások mellett, rengeteg érdekes, a fotográfiához köthető programmal készültünk, melyek közül néhányat ebben a bejegyzésben is ajánlunk. 

hirlevel_600x400.png

Csütörtökön a fesztivál programjai még kizárólag a Capa Központban zajlanak, de pénteken 11.00 órától már a 120. születésnapját ünneplő Mai Manó Házban is várunk Benneteket. Nagyon érdekes programnak ígérkezik a 17.00 órakor induló FOTÓevolúció, melynek során megismerhetitek az elmúlt 175 év különféle fotográfiai eljárásait és a helyszínen fényképfelvételeket készíttethettek magatokról a jelenlévő technológiák bármelyikével. A Capa Központban este 21.00-kor kezdődik a FotóPARTY, ahol kortárs fotográfusok budapesti képei színesítik majd ZAGAR Audiovisual set feat. Urbanizer buliját.

Szombaton napközben a Mai Manó Házban - többek között - jelmezes fényképezésre várunk mindenkit, este 8-tól pedig Kincses Károly tart a 120 éves műemléképület részleteit ismertető rendhagyó, látványos esti fényfestéssel egybekötött házbemutatót. A Capa Központban tárlatvezetéseket tartanak a Bőrödön viseled című kiállításon, és a tárlat hangulatára és a képek történetére reflektáló táncművészekkel is találkozhatsz a nap folyamán.

Vasárnap a Mai Manó Házban 11.00 órától Vékás Magdolna tart egy régi eljárásokat bemutató előadást. Az ősfotográfiai kalandot 6 éves kortól bárki kipróbálhatja. Délután is igazi alkotótáborrá alakul a Napfényműtermünk, hiszen lehetőség nyílik poló stencilezésre és a múltbéli kiállításaink molinóiból a rendelkezésre álló szabásminták alapján akár táska készítésre is. A Capa Központban táncos, zenés és fotós programok mellett egész nap gyerekfoglalkozásokkal várják a kicsiket és nagyokat.  

A részletes programot, a pontos helyszíneket és az időpontokat ITT találod.
Látogass meg minket ezen a hétvégén és ünnepelj velünk!
Mindenkit sok szeretettel várunk!

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása