Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Paul Jasmin: Lost Angeles (18+)

2015. május 05. Mai Manó Ház

Paul Jasmin Lost Angeles („Eltűnt angyalok”) című könyvében a város (Los Angeles) olyan megvilágításban és megszemélyesítésben jelenik meg, amelyet csak az ismer, aki azt közvetlenül megtapasztalta. Itt élnek a „homályos angyalok”, akik a Hollywood Boulevardon vagy a környékbeli motelszobákban laknak és a hollywoodi stílusú amerikai álom megéléséért jöttek L.A-be, de gyorsan rájöttek, hogy a sikerhez a vágyaknál jóval több kell.
Ha már végighajtottál a Hollywood Boulevardon és a mellékutcák útvesztőjében egy lusta délutánon, nézted a fények játékát a pálmákon, láttad a fiatalokat a kávézók és a lemezboltok előtt, ha már eltűnődtél azon, hogy milyen lehet felnőni egy olyan városban, ahol a szépség árucikk és minden szembejövő hirdetőtábláról álmok csábítanak, akkor Paul Jasmin 2004-ben megjelent könyve, a Lost Angeles választ fog adni kérdéseidre. Itt a várost egy olyan ember mutatja be, aki azt bensőségesen ismeri. A felnőttkor küszöbén álló fiatalokról készített portréi bágyadt melankóliát árasztanak, ami jellemző Los Angelesre. Jasmin a pasadenai Art Center College of Design közkedvelt fotográfiaprofesszora, aki hallgatók nemzedékeire gyakorolt nagy hatást. Fotóalanyai között szerepelnek barátai, például Sofia Coppola, aki régi barátjával és rajongójával, Bruce Weberrel együtt esszékkel járult hozzá kifinomult víziója mélységeinek feltárásához, további dimenzióval gazdagítva Jasmin portréját a városról, amelyet mindannyian imádnak. - olvashatjuk a kiadó ajánlójában. A fotóalbum megtalálható a Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtár állományában is.

pj001.jpgFotó: Paul Jasmin: Clarence, Los Angeles, 2003 

Az álomszerű beállításokban vagy erotikus töltésű kompozíciókban – ruhában vagy ruhátlanul – ábrándozó fiatalok képei Los Angelesről készített személyes tanulmányát nyújtják a nézőnek. Olyan itt élő emberekről, akik közül néhányan már megvalósították álmaikat, mások viszont még mindig azon dolgoznak. Paul Jasmin számos fiatal mai művészre nagy hatást gyakorolt.  „Jazzy" - ahogy barátja, Bruce Weber fotográfus az 1970-es években elnevezte - 1935-ben a montanai Helenában született. Elizabeth Taylor és Montgomery Clift filmjei ihlették meg, először festészettel és színészettel próbálkozott (az 1960-as Psychóban Norman anyjaként hallható), majd a 70-es évek elején a fotográfiát választotta. Visszaemlékezéseiben Brassaït emeli ki, mint aki nagy hatással volt munkásságára. Gyorsan kialakította saját stílusát, természetes megvilágítású környezeteket fényképezett főleg spanyol stílusú lakásokban és környékükön, amelyekben lakott. „Ez a lélek mélyéről jön, ahol a véletlen játszik velünk", írta Weber ezekről a képekről Jasmin 2004-es, Lost Angeles című monográfiájának bevezetőjében. „Mindez a képzeletedben létezik."

pj002.jpgFotó: Paul Jasmin: Kathy, Hollywood, CA, 1988 

pj004.jpgFotó: Paul Jasmin: Oliver, Big Bear, CA, 1998 

pj003.jpgFotó: Paul Jasmin: Renee, Desert Hot Springs, 2003 

pj005.jpgFotó: Paul Jasmin: Annie Morton shot outside the Pink Motel in Hollywood, 2003 

pj006.jpgFotó: Paul Jasmin: Ben, Los Angeles, 2003
pj007.jpgFotó: Paul Jasmin: Clint, Charolette and Oliver, Big Bear, CA, 1998.

(forrás: anothermag.com; weareselecters.com)

A világhírű filmek - többek között a Ponyvaregény, Órák, E.T. és az Antikrisztus - forgatásán készült képeket ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása